Rajzfilmfigura szólt be Pete Dohertynek

Vágólapra másolva!
A lapok Damon Albarnnak (Blur, Gorillaz) tulajdonítják azt a kampányt, amelynek célja, hogy a botrányhős Pete Doherty eltűnjön végre a lapok címoldaláról. Az XFM rádióállomásnak nyilatkozva Albarn azonban tagadta a kezdeményezést, mondván, hogy csak a Gorillaz virtuális basszistája, Murdoc nyitotta ki a száját. Mindenesetre szegény Pete-nek van baja amúgy is elég.
Vágólapra másolva!

A média által továbbra is csak Albarnnak tulajdonított nyilatkozatban Murdoc elsősorban Doherty Live 8-fellépését kritizálja. Mint ismeretes, a brit pop jelenlegi fenegyereke Elton Johnnal lépett fel közösen, és szétesőnek tűnő produkciója láttán sokan bírálták Dohertyt, sokak szerint a bevallott kábítószeressége is meglátszott az énekesen.

"A Live 8 célja az volt, hogy tudatosítsa a világ közvéleményében az afrikai helyzetet, de Peter szemmel láthatóan a saját tudatával is hadilábon állt" - mondta a Channel 4-nak a rajzolt basszusgitáros, aki egyébként Doherty új zenekarától, a Babyshamblestől sincs elragadtatva.

"A Babyshambles eddig mindössze egy számot jelentetett meg. Egyetlen számot! Úgy beszélnek róla, mint valami nagy tehetségről, pedig semmivel nem igazolta ezt. Igencsak túlértékeltnek érzem. Az is furcsa, hogy az életükért küzdő afrikaiaknak olyasvalaki próbál segíteni, aki még a saját kalapját sem képes a fején tartani" - folytatta Murdoc, aki meg is hirdette a Tegyük Pete Dohertyt történelemmé! című kampányt.

Doherty, aki főként a Libertines tavalyi feloszlása óta veszítette el igazán a talajt, állandó vendége a brit bulvárlapok címoldalainak, és mostanában főként a Kate Moss-szal folytatott viharos kapcsolata miatt olvasni róla. A legutóbbi hírek szerint a szupermodell ki is dobta Pete-et egy utcai verekedést követően.

Közben Damon Albarn - a Blur frontembere, aki a Gorillaz projektnek is fő motorja - cáfolta, hogy neki bármi köze is lenne a fenti nyilatkozathoz: "Négy tagja van a Gorillaznak, és az egyikük sem én vagyok" - írta egy közleményben Albarn. "Még csak nem is a nagy szám kevert megint bajba. Ami azt illeti, én sosem kelnék ki így Peter Doherty ellen. És különben is, tényleg képregényfigurák véleményére figyelünk mostantól? Mit akarunk ezután - Homer Simpsont elnöknek?"