Birodalmi lépegetők masíroznak a parlament előtt

alternative budapest, star wars
Vágólapra másolva!
A bevételi rekordokat döntögető Star Wars 7-et ugyan már hetek óta vetítik a magyar mozik, de Han Solóék csak most érkeztek meg igazán Budapestre. A szereplőket persze eddig sem kerülhettük el a hétköznapokban, hisz a globális kampány gondoskodott arról, hogy a májkrém csomagolásától a tejesdobozig mindenhonnan ők nézzenek ránk. Azonban biztos nem láttuk még a Millenium Falcont a Nyugati téren landolni, Csubakkát combinóra szállni, és birodalmi katonának sem kellett még elsőbbséget adnunk a bicikliúton.
Vágólapra másolva!

Most mindez valóra vált az Alternative Budapest honlap jóvoltából, amely évek óta kitartóan plántálja át a popkultúra ikonjait a főváros utcáira. Kovács Péter (alias "KoPé") grafikus 2012-ben kezdte el újragondolni Budapestet, ahol King Kong nem az Empire State Buildinget, hanem a SOTE épületét mássza meg, a Petőfi téren Batman szobra áll, a körúti megállóban pedig Mona Lisa vár a 4-6-osra.

Így még biztos nem láttuk a Kossuth teret Forrás: budapestalternative.com

Mint annyi kreatív projektnek, ennek is az unalom volt a kiindulópontja. „Volt egy munkahelyem, ahol nagyon ráértem, így arra gondoltam, retusálgatok egy kicsit. A telefonomon lévő képekkel kezdtem szórakozni.

– mondta KoPé az Origónak.

Mindig nézzük meg, ki vezeti a villamost Forrás: budapestalternative.com

Hamar sikeres lett a dolog, így azóta is csinálja a saját és követői szórakozására. Az új Star Wars-film körüli őrület nyilván ezüsttálcán kínálta a lehetőséget, hogy a messzi-messzi galaxis híres figuráit is megtúráztassa Budapest utcáin.

„Két hete láttam az új részt. Egy kicsit emésztgettem a karácsonyi bejglivel együtt, aztán január első hétvégéjén kedvet kaptam foglalkozni a témával”

– mondta.

A Millenium Falcon épp a Nyugati téren készül landolni Forrás: budapestalternative.com

A film amúgy tetszett neki, bár a elvárásaihoz nem ért fel. Azért ad majd neki még egy esélyt IMAX-ban, hogy igazán lenyűgözhesse. Ki tudja, hátha az majd megihlet egy újabb sorozatot.

A KRESZ-szabályok a birodalmi katonákra is vonatkoznak Forrás: budapestalternative.com

És hogy mi a célja az egésszel? Erre KoPé elég sejtelmes választ ad: "Sokan sokféleképpen próbálták értelmezni e képeket: a popkultúra hazai térnyerésének szimbólumai, a fantázia varázsának meglibbentése, vagy csak öncélú szórakozás? Az alkotó mindeközben titokzatosan mosolyog. Talán nincs is válasz, talán nincs is rá szükség…" - írja rövid bemutatkozásában.

Ne lepődjünk meg, ha cuki droidba futunk a Deák téren Forrás: budapestalternative.com