Palesztinok ezrei ünnepelték a kivonulást

Vágólapra másolva!
Több ezer palesztin ünnepelte egy szíriai menekülttáborban a gázai övezet izraeli kiürítését. Sokan vélték úgy, hogy ez az önálló palesztin állam kialakulásának kezdete, de volt, aki azt kiabálta: "Bukjon meg minden megállapodás, éljenek a fegyverek".
Vágólapra másolva!

Palesztinok ezrei ünnepelték pénteken a szíriai főváros határában álló palesztin menekülttáborban a gázai övezeti zsidó telepek felszámolását. A Damaszkusztól mintegy tíz kilométerre fekvő Jarmuk menekülttáborban palesztin szervezetek, illetve a Fatah mozgalom felhívására összegyűlt ünneplő tömeg palesztin és szíriai zászlókat lengetett, illetve Mahmúd Abbász palesztin és Bassár el-Aszad szíriai elnök képmását tartotta a magasba.

Egyes résztvevők azt skandálták, hogy Gáza a szabadság, valamint az önálló palesztin állam megteremtéséhez vezető út kezdete, illetve hűek maradnak a palesztin felkelés (intifáda) és az Izraellel szembeni ellenállás szelleméhez. "Bukjon meg minden megállapodás, éljenek a fegyverek" - harsogták az ünneplők.

Szíriában közel félmillió palesztin él táborokban, közülük mintegy 150 ezret a Jarmuk menekülttáborban helyeztek el. A legnagyobb szíriai palesztin menekülttábornak számító Jarmukban kedden hasonló módon már megünnepelték a 21 gázai övezeti - továbbá négy ciszjordániai - zsidó telep folyamatban lévő kiürítését.