A korábbinál kevesebb beszállítóval és szigorúbb ellenőrzés mellett gyártott húsgolyó kapható március 26-ától az IKEA magyarországi áruházainak éttermeiben - közölte a vállalat pénteken.
A lóhússal kapcsolatos problémák kapcsán "bebizonyosodott, hogy az IKEA Csoport - szigorú követelményei ellenére - nem tudott megfelelni a vásárlók elvárásainak. Az esetet a legnagyobb komolysággal kezeljük" - idézi a közlemény Edward Mohrt, az IKEA éttermeiért felelős vezetőt.
Februárban cseh ellenőrök lóhúst találtak a áruházak éttermeiben árult húsgolyóban. A cég vizsgálatot indított, és annak befejezéséig mindenütt, így Magyarországon is leállította a termék árusítását.
A most bevezetett szigorúbb ellenőrzés a cég tájékoztatása szerint többek között a hús származási helyéig visszakövethető minőségbiztosítási rendszer alkalmazását és a DNS-vizsgálatok rendszeressé tételét takarja.