Burkini és szigonypuska miatt tört ki pánik egy spliti strandon

Islam leisure Vertical
(FILES) This file photo taken on August 16, 2016 shows Tunisian women, one (R) wearing a "burkini", a full-body swimsuit designed for Muslim women, walking in the water at Ghar El Melh beach near Bizerte, northeast of the capital Tunis. The ban on the Islamic burkini swimsuit on some French beaches has triggered disdain in English-speaking countries, where outlawing religion-oriented clothing is seen as hampering integration. / AFP PHOTO / FETHI BELAID
Vágólapra másolva!
Pánik tört ki egy spliti strandon, miután két burkiniben fürdőző nőhöz férjeik is csatlakoztak, akik nagy fekete táskákkal érkeztek a tengerpartra, és törölközők helyett sporthorgászatra alkalmas szigonypuskákat vettek elő - írta a Slobodna Dalmacija című horvát napilap kedden.
Vágólapra másolva!

A két férfi a szigonypuskákkal a tenger felé indult, amikor többen is úgy döntöttek, hogy gyaorsan összepakolnak és elhagyják a strandot, sokan gyerekeikkel a karjukban siettek el a vízpartról.
Szemtanúk szerint kitört a pánik a fürdőzök között, és tapintható volt a feszültség - írta a lap. Az eset vasárnap késő délután történt, egy szállodalánc strandján.

A hotel személyzete euztán annyit tett, hogy közölte az arab származású turistákkal, hogy Horvátországban május 1-jétől október 1-ig tilos a halászat a rendezett strandok és a kikötők közelében.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Fethi Belaid

A két férfi ezután kijött a vízből, törölközőbe csomagolták puskáikat, majd visszamentek a szállodába.

Az újság arról is ír, hogy a burkini nagy vitát váltott ki Franciaországban, ahol be akarják tiltani a teljes testet elfedő fürdőruha viselését a nyilvános helyeken. Az intézkedést a franciák azzal magyarázzák, hogy a burkini az egyre szaporodó terrorista támadások miatt az emberekben félelmet kelt - teszi hozzá a lap.