Késekkel akart gyilkolni a 18 éves terrorista

2018.12.11. 10:53

Legalább 12 év börtönbüntetésre ítéltek Ausztráliában egy 18 éves fiatalt, aki a vád szerint terrortámadásra készült - számolt be az esetről kedden a helyi média.

A sydney-i fiatal, akit jogi okokból nem nevezhettek meg, tárgyalásán elismerte, hogy rokonszenvezett az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, amikor 2016-ban vadászkéseket vásárolt egy fegyverboltban, ahol azt mondta az eladónak, hogy el akar menni "disznókra vadászni". Még abban az évben őrizetbe vették egy barátjával együtt.

A vádlottnál volt egy levél is, amelyben hűséget fogadott az Iszlám Államnak. A tizenéves tagadta, hogy a fegyvereket terrortámadáshoz akarta használni, és ártatlanságát hangoztatta a tárgyalás során, azt állítva, hogy a vadászat iránt érdeklődik.

Geoffrey Bellew, az új-dél-walesi legfelsőbb bíróság egyik bírója szerint ezzel szemben elsöprő erejű bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy a vádlott terrortámadást akart végrehajtani. A bíró 16 év börtönbüntetésre ítélte a tizenévest, amiből legkevesebb 12 évet kell letöltenie.