Bécsújhely alpolgármestere: Egyes bevándorlók több támogatást kapnak, mint a dolgozó családok

politics government Horizontal
Austrian Interior Minister Herbert Kickl speaks during a press conference following a inter-ministerial meeting of the Vienna Process on April 13, 2018 in Vienna. / AFP PHOTO / APA / HANS PUNZ / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Az előző osztrák kormány, a bevándorláspárti politikusok és a menekültipart éltető civil szervezetek is felelősek a migránsbűnözés áldozatainak haláláért - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Michael Schnedlitz, Bécsújhely alpolgármestere. Az Osztrák Szabadságpárt politikusa szerint a májusi európai parlamenti választás döntő kérdése az, hogy egyáltalán lesz-e jövője Európának.
Vágólapra másolva!

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa, Michael Schnedlitz szerint az út, amelyet

Orbán Viktor, Matteo Salvini olasz belügyminiszter, Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár és Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter képviselnek, az egyetlen helyes út Európa számára.

Az interjúban elmondta, az Ausztriában kialakult migrációs helyzetért a zöldpárti és baloldali politikusok mellett az előző, szociáldemokrata–néppárti kormány is felelős a 2015-ben tanúsított alkalmatlanságuk miatt, amikor is óriási bajba sodorták az országot. Ahogy fogalmazott,

Beszélt arról is a politikus, hogy a bevándorlás okozta problémák elsősorban a városokat érintik. Bécs szinte mágikusan vonzza a bevándorlókat a baloldali–zöldpárti városvezetés elhibázott szociális politikája miatt.

Itt egyes bevándorlók több támogatást kapnak, mint a dolgozó családok.

Nem csoda, hogy ilyen állapotok vannak, ha a migrációt még anyagi juttatásokkal is ösztönzik. Szerinte egy szabadságpárti polgármester meg tudná oldani a főváros migrációs problémáját.

A bécsújhelyi alpolgármester szerint a lakosság is látja, hogy az FPÖ-s politikusok, és

különösen Kickl belügyminiszter azon politikusok közé tartoznak, akik végre fordítani fognak a kialakult tendencián.

Herbert Kickl osztrák belügyminiszter Forrás: AFP/Hans Punz

Szerinte a keményvonalas politikát kellene folytatnia a többi pártnak és az FPÖ irányvonalát támogatnia.

A bevándorlók érkezésével Ausztriában megerősödött a bevándorlásellenes Osztrák Szabadságpárt támogatottsága, sőt ma már a kormánykoalíció tagja. Ausztria sem írta alá az ENSZ migrációs paktumát, főleg a nagyvárosokban a bűncselekmények száma is megnövekedett, legutóbb például Bécs főpályaudvarán késeltek.