Miután csütörtökön Algéria és Tunézia is továbbjutott az Afrikai Nemzetek Kupájában, hatalmas ünneplés és ezzel együtt rombolás zajlott Franciaországban, amelyet elsősorban az ott élő észak-afrikai migránsok idéztek elő.

A 10 milliónál is nagyobbra becsült, hatalmas arab származású etnikai közösség leginkább Párizsban tombolt.

A Twitteren közzétett felvételek alapján a migránsok kirakatokat törtek be, járókelőket zaklattak, és persze gyújtogattak.

Remy Buisine újságíró videóján jól látható, ahogy az ünneplő algériaiak számos üzlet mellett szétverik a Ducati-szalont Párizs legelőkelőbb sugárútján, a Champs-Élysées-n.

Buisine videóin a hatalmas rendőri készültség is megfigyelhető. Egy másik Twitter-fiókon pedig az algériaiak lezárják a párizsi körgyűrűt, többórás gigantikus dugót okozva ezáltal a francia fővárosban.Sokkal súlyosabb baleset történt viszont Montpellier-ben, ahol a France Info hírcsatorna információi szerintegy szurkoló autójával átgázolt egy családon, és a 40 éves családanya a helyszínen szörnyethalt, a vele lévő alig egyéves kisbabája jelenleg is élet és halál között van, miközben a helyszínen egy 17 éves lány is súlyos sérüléseket szenvedett. Az elkövetőt sikerült elfogni, jelenleg előzetes letartóztatásban hallgatják ki.

Marseille-ben mintegy 9 ezer ember gyűlt össze az egyik legnagyobb migránsok lakta negyedben és a kikötő területén, ahol az ünneplő algériaiak a rendőrökre is rátámadtak, legalább 10 rendőr sérült meg az utcai harcokban. Lille-ben 600, Lyonban 800 Roubaix-ban 1000 ember ünnepelt, közülük 14 migránst kellett előállítani.

Tours-ban (Indre-et-Loire megye székhelye) 800 algériai ünnepelt, megrohamozták a városházát, letépték a kitűzött francia zászlót, és helyére kitűzték az algériait, az ott élők legnagyobb megdöbbenésére.