Veneto alelnöke: Nem diktálhatnak mindenben a brüsszeli bürokraták

a tengerpartokon romlik a járványügyi helyzet, Fregene, Olaszország, koronavírus
A lifeguard wearing a protective facemask, patrols on the beach of Fregene near Rome, on May 30, 2020 as private beaches reopen as Italy eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz Veneto tartomány azt szeretné, hogy a koronavírus-járvány miatt létrehozott uniós helyreállítási alapból származó pénzek ellentételezéseként ne csorbuljon gazdasági önállósága, ne kapjon "felügyelőket", akik mindenbe beleszólnak - nyilatkozta a régió alelnöke a Növekedés.hu portálnak.
Vágólapra másolva!

Gianluca Forcolin a szerdán megjelentetett cikkben úgy fogalmazott,

Kiemelte, olyan Európában bíznak, ahol a saját döntési jogköreiket fenn tudják tartani a nemzetek, és ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy EU-ellenesek lennének.

- tette hozzá.

Illusztráció Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Az olasz politikus közölte, Veneto régióban arra számítanak, hogy felére esik vissza az idegenforgalomból származó bevétel a külföldi turisták elmaradása miatt.

A vállalkozásoknak azonnali segítségre van szükségük, nem tartanak ki jövő évig, amíg az uniós alapot az EU mind a 27 tagországában elfogadják, elsődlegesen tehát a nemzeti, kormányzati forrásokra számítanak - mondta. Gianluca Forcolin kitért arra is, hogy összességében szkeptikusak a baloldali olasz kormány válságkezelő intézkedéseivel kapcsolatban.

Hangsúlyozta továbbá, az ellenőrizetlen, kontroll nélküli bevándorlás Venetóban is óriási problémát jelent.

- fejtette ki. Hozzátette, hogy "ha megérkeznek a migránsok, speciális központokba kell kerülniük, de be kellene nekik is tartaniuk a 14 napos karantént".