Bezárják a diszkókat és kötelező lesz a maszkviselés éjjel Olaszországban

Milánó, 2020. augusztus 12. A koronavírus-járvány miatt bevezetett hőkamerás vizsgálaton esnek át utasok a milánói központi pályaudvaron 2020. augusztus 12-én. MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner
Vágólapra másolva!
Három egymást követő napon meghaladta az ötszázat az új fertőzöttek száma, ezért szigorítanak.
Vágólapra másolva!

Be kell zárni a diszkókat és éjszakánként maszkot kell viselni a közterületeken, jelentette be az olasz egészségügyi miniszter, Roberto Speranza vasárnap. A kötelező maszkviselés este 6 óra és reggel 6 óra között lesz érvényben azokon a helyeken, ahol tömegek alakulhatnak ki az utcákon. A bezárás pedig a szabadtéri diszkókra és éjszakai klubokra is vonatkozik. Az új szabályok hétfőtől lépnek életbe.

A döntést azt követően hozták meg, hogy

három egymást követő napon is több mint ötszáz új fertőzöttet találtak az országban.

Május óta nem terjedt ennyire a vírus. A legtöbb új fertőzött nyaraló, többségük Horvátországból, Spanyolországból, Görögországból és Máltáról tért haza.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett hőkamerás vizsgálaton esnek át utasok a milánói központi pályaudvaron 2020. augusztus 12-én. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

Vasárnap 479 új esetet és négy halottat regisztráltak.

Franciaországban már másodjára haladta meg a háromezret az új esetek száma. Vasárnap 3 015 új fertőzöttet regisztráltak. Azt is bejelentették, hogy már 236 gócpontot találtak az országban.