Egy német énekes exhumálná Ludwig van Beethoven földi maradványait

Beethoven
Beethoven portréja 1819-ből. Ebben az évben vált teljesen süketté
Vágólapra másolva!
Egy német popénekes nemrég arra kérte Bécs polgármesterét, hogy exhumálják Ludwig van Beethoven földi maradványait, és vizsgálják meg a DNS-ét, mert szerinte a klasszikus zene egyik legnagyobb alakja fekete volt.
Vágólapra másolva!

Beethoven 1827-ben halt meg Bécsben, egy ideje azonban a radikális baloldal folyamatosan azt próbálja bebizonyítani, hogy a világ egyik legismertebb zeneszerzője igazából fekete volt. Erről egyébként először az 1930-as években írt egy fekete újságíró, majd az elmélet 2015-ben, a "woke" propagandagépezetnek köszönhetően ismét elterjedtté vált.

Most Roberto Blanco német popénekes egy YouTube-videóban kérte arra Bécs polgármesterét, hogy exhumálják Beethoven maradványait, és vizsgálják meg, hogy inkább "önre (a fehér polgármesterre) vagy rám hasonlít".

Beethoven portréja 1819-ből Forrás: Wikimedia Commons/Ferdinand Schimon

Mindenesetre a mostani Beethoven-ügy merőben szembemegy a korábbiakkal, hiszen 2020-ban éppen a radikális baloldal támadta folyamatosan a zeneszerzőt többek között azt állítva, hogy az 5. szimfónia a gazdag fehér elit himnusza, és őket hivatott magasztalni, miközben az LMBTQ-közösséget és más kisebbségeket elnyomni hivatott.