Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép - frissítve

US military aircraft in 'mishap' off Australia  Horizontal ARMEE DE L'AIR AVION MILITAIRE AVION EN VOL
MV-22B Osprey - képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép négy emberrel a fedélzetén Norvégia északi részén - közölték a skandináv ország mentési illetékesei péntek éjjel.
Vágólapra másolva!

Az amerikai tengerészgyalogság V-22 Osprey típusú repülőgépe közép-európai idő szerint pár perccel 18.30 előtt tűnt el a radarról.

A repülőgép a Cold Response fedőnevű NATO-gyakorlaton vett részt. A norvég mentők helikoptere és repülőgépe 20.17 perckor találta meg a roncsot.

A gépnek 18 órakor kellett volna leszállnia. A baleset idején a környéken rossz volt az időjárás.


"A földnek csapódott" - tudatták a norvég mentőegységek.

A fedélzeten lévőkről egyelőre nincs információ, mert a rossz idő miatt a gép maradványait egyelőre nem sikerült elérni.

Frissítés: Bent Arne Eilertsen, a nordlandi rendőrség vezetője azt mondta az NRK közszolgálati műsorszolgáltatónak, hogy helyi idő szerint szombat hajnali 2:15-kor elindult a földi kutatócsapat. A mentőakció sötétben és rossz időben zajlik, miközben a lavinaveszéllyel is meg kell küzdeniük. Motoros szánokkal és gyalog kell eljutniuk a helyszínre.

MV-22B Osprey - képünk illusztráció Forrás: AFP PHOTO / US MARINE CORPS / Lance Cpl. Amy PHAN

A norvég Biztonsági Nyomozó Hatóság és a Nemzeti Bűnügyi Nyomozó Szolgálat szombaton érkezik a sarkkörtől északra fekvő Bodø-be, hogy megkezdje nyomozását a város repülőterén. Az NRK szerint a rossz idő miatt nagy valószínűséggel vasárnap indulnak a baleset helyszínére.