Egy héttel a törökországi földrengés után is élve mentenek ki embereket a romok alól

Kahramanmaras, 2023. február 9. Légi felvétel a pusztítás nyomairól a földrengés sújtotta délkelet-törökországi Kahramanmarasban 2023. február 9-én. Három nappal korábban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 20 ezret. MTI/EPA/Abir Szultan
Vágólapra másolva!
Egy héttel a törökországi földrengés után is élve mentenek ki embereket a romok alól a még ott dolgozó mentőegységek. Többek között 182 óra után, csodával határos módon egy 13 éves fiút is sikerült élve kihúzni a törmelékek közül.
Vágólapra másolva!

A törökországi földrengések egyik leginkább érintett tartományában, Hatayban 175 óra után mentették ki Naide Umart, akit a mentőakció után azonnal kórházba szállítottak - írja a TRTHaber.

Egy órával később újabb embert sikerült megmenteni,

Serap Dönmezt, akit szintén kórházba szállítottak. A mentőcsapatok örömkönnyekben törtek ki, amikor újabb túlélőt találtak a romok alatt.

A mentőegységek később a 35 éves Bünyamin İdacıt is élve húzták ki egy apartmanház romjai közül.

İlhan Çolak az egyik a mentésben résztvevő csapat vezetője elmondta, hogy 5 napja megszakítás nélkül folytatják a keresési és mentési munkálatokat. Elmondása szerint sok "csodának" voltak tanui és ma újabb életeket sikerült megmenteni.

Később a 26 éves Derya Akdoğant 177 órával, egy nőt pedig 178 órával a földrengés után mentettek ki a romok közül. Mindkettőjüket kórházba szállították.

A sikeres életmentések sora itt nem ért véget, egy 13 éves fiút is sikerült élve kihúzni a törmelékek közül.

Ő közel 182 órát töltött a romok alá szorulva.