Két amerikai meghalt, kettőt kimentettek a mexikói emberrablás során

Matamoros, 2023. március 7. Mexikói katonák keresőakcióban vesznek részt az amerikai határnál levő Matamoros városban 2023. március 6-án, miután mexikói fegyveresek elraboltak négy amerikai állampolgárt. A négy ember három nappal korábban lépte át a határt a texasi Brownsville-nél, hogy gyógyszert vásároljanak, autójuk azonban két rivális bűnbanda kereszttüzébe került. A fegyveresek tüzet nyitottak a járműre, majd elhurcolták az utasait. Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI 50 ezer dollár (17 millió forint) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Elraboltak négy amerikai állampolgárt az észak-mexikói Matamorosban. A jelenlegi információk szerint a mexikóiak drogcsempésznek nézték a négy amerikait. Mexikó és az USA is közölte, hogy mindent megtesz az emberrablók megtalálásáért. A mexikói hatóságok letartóztattak egy gyanúsítottat, aki feltehetően kartell tag. A négy amerikaiból két ember már meghalt - írta a Foxnews.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla elraboltak négy amerikai állampolgárt egy mexikói határvárosban.

A négy amerikai az amerikai Brownsville-ből utazott a mexikói Matamorosba, és épp csak Mexikóba értek amikor járművükre lőttek.

Az egyik áldozat hozzátartozója elmondta, hogy a társaság plasztikai műtét miatt utaztott Mexikóba.

2023. március 3-i kép egy golyók lyuggatta észak-karolinai rendszámú autóról az amerikai határnál levő mexikói Matamoros városban, miután mexikói fegyveresek elraboltak négy amerikai állampolgárt Forrás: MTI/AP/-

A fegyveres férfiak, akik feltehetően egy mexikói drogkartell tagjai, fegyverrel kényszerítették az áldozatokat egy fehér teherautó hátsó ülésére.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára kedden tájékoztatást adott azokról a hírekről, amelyek szerint a Mexikóban elrabolt négy amerikai közül kettő meghalt, míg a másik kettő életben maradt, és

elfogadhatatlannak nevezte az amerikaiak elleni támadásokat.

A mexikói hatóságok letartóztattak egy gyanúsítottat a négy amerikai állampolgár elrablásával és a gyilkosságokkal összefüggésben.

A 24 éves Jose Guadalupe N. azt a házat őrizte, ahol a kartell tagjai fogva tartották és megkínozták a négy amerikait.

A hatóságok nem árulták el, hogy a mexikói állampolgárságú Guadalupe tagja-e a térségben működő és az emberrablásokkal vádolt Gulf-kartellnek.

Az elrabolt amerikaiak nyomára kedden bukkantak egy faházban Ejido Tecolote-ban a nyomozóhatóságok - közölte Irving Barrios, Tamaulipas állam főügyésze.

A fegyveresek tüzet nyitottak a járműre, majd elhurcolták az utasait. Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI 50 ezer dollár (17 millió forint) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek Forrás: MTI/AP/-

Amikor az amerikaiakat megtalálták, Woodward és Brown már meghaltak.

A túlélőket, McGee-t és Williamst a texasi Brownsville-be szállították, rendőri kísérettel a Valley Regional Medical Centerbe szállították kezelésre.

Williamst a bal lábán érte lövés, de a sérülése nem volt életveszélyes - közölte Américo Villarreal, Tamaulipas kormányzója.

McGee, a negyedik áldozat nem sérült meg.

Guadalupe az egyetlen személy, akit eddig letartóztattak az amerikaiak elrablásával és meggyilkolásával kapcsolatban, de a nyomozók még keresik a többi támadót.

Az FBI 50 000 dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel.