Így gúnyolódnak az oroszok a nyugati harckocsikon

Kilőtt Leopard 2-es és Bradley-k az ukrán fronton
Kilőtt Leopard 2-es és Bradley-k az ukrán fronton
Vágólapra másolva!
Nagyszabású katonai parádén mutathatják be az oroszok az Ukrajnában zsákmányolt nyugati tankokat, erről írnak a Sputnik News-on.
Vágólapra másolva!

Az Army-2023 egy kiemelt éves rendezvény, amelyet Moszkva az orosz fegyveres erők és a biztonsági ügynökségek fejlett technológiájának és katonai felszereléseinek bemutatására használ. A fórumra augusztus 14-20. között kerül sor Moszkvában.

Ezúttal olyan különlegességek is bemutatásra kerülnek, mint az ukrajnai háborúban zsákmányolt harckocsik, tudta meg a Sputnik News megbízható forrásokból.

A forrás szerint a bemutatott felszerelések több nyugati páncélozott járművet, köztük gyalogsági harcjárműveket is jelentenének, amelyeket orosz katonák zsákmányoltak a háborúban. Az orosz hadsereg a háborúban különböző haditechnikai eszközöket foglalt le, köztük német gyártmányú Leopard 2 fő harckocsikat, amerikai Bradley gyalogsági harcjárműveket, francia AMX-10RC könnyű harckocsit vagy az alábbiakban mellékelt svéd gyártmányú SV-90 páncélozott gyalogsági hordozók egyikét is.

A zsákmányolt nyugati felszereléseket az orosz hadiipari komplexum különböző vállalatainak szakemberei széleskörűen vizsgálták.

- mutatott rá a névtelenségbe burkolozó forrás a Sputnik-nak.

A nyugati haditechnika moszkvai felvonultatása komoly kommunikációs csapás lenne Kijev számára, az ukránok ugyanis szintén közszemlére tették a lefoglalt orosz harcjárműveket a háború kezdeti szakaszában.