Itt vannak a részletek Madeleine McCann gyilkosának tárgyalásáról

Vágólapra másolva!
A hároméves Madeleine McCann 2007-es portugáliai eltűnésének fő gyanúsítottja öt vádponttal néz szembe a pénteken kezdődő tárgyalásán. A férfi jelenleg is börtönbüntetését tölti nemi erőszak miatt.
Vágólapra másolva!

A német rendőrség lábbilincset helyezett fel a Madeleine McCann meggyilkolásával gyanúsított Christian Bruecknerre, amikor a héten megjelent a bíróságon.

A 47 éves elítélt pénteken áll bíróság elé, több, Portugáliában elkövetett bűncselekmény miatt.

Ez lesz Brueckner első nyilvános megjelenése a bíróságon, mióta Madeleine 2007-es eltűnésének első számú gyanúsítottjává nyilvánították.

A hatóságok számos fokozott biztonsági intézkedést vezettek be a júniusig tartó tárgyalássorozathoz kapcsolódóan.

Fegyveres rendőrök őrködnek majd a bíróságon épületében és annak környékén is, mind a 29 tárgyaláson - tudta meg a Mirror. Bruecknert várhatóan az észak-németországi szigorúan őrzött börtönből szállítják a tárgyalásokra.

A tárgyalóterembe egy biztonságos alagúton keresztül fog belépni egy fogdából a jogi csapatának kíséretében, és lábbilincset is kap.

Az ügyvédeknek, a média képviselőinek és a tárgyaláson résztvevőknek a személyi igazolványukat is kell felmutatniuk, mielőtt beléphetnek a bíróságra. Lisa Rust, a bíróság szóvivője megerősítette, hogy Brueckner tárgyalására speciális rendőrségi utasítás adtak ki. 

 

A meghallgatásra beengedik a fotósokat és a tévéstábokat - így a nyilvánosság először láthatja Bruecknert. A bíróságra kirendelték a német különleges bevetési kommandó (SEK) egységének tisztjeit is.

A tárgyalóteremben 100 néző fér el, 45 helyet pedig a média számára tartanak fenn, akiket előzetesen akkreditáltak. 

A rendőrség őrzi majd a tárgyalás tanúit is, akik repülővel érkeznek a meghallgatásra. 

A Madeleine McCann-kapcsolat miatt a tárgyalás valószínűleg nagyobb jelentőséggel bír az Egyesült Királyságban és Portugáliában, mint Németországban. 

 

A mai napig nyomoz a rendőrség a hároméves Madeleine McCann eltűnésének ügyében, akit feltehetőleg 2007-ben, egy családi vakáció során raboltak el hotelszobájukból. Az illetékes hatóságok tavaly májusban újra átfésülték a portugáliai Barragem do Arade víztározó környékét, az ott talált tárgyakon DNS-vizsgálatot indítványoztak.

A braunschweigi főügyész öt bűncselekménnyel vádolja Brücknert, amelyeket a vád szerint 2000 és 2017 között Portugáliában követett el.

(A címlapi kép illusztráció!)