Vágólapra másolva!
A magas részvételi arány mindenképpen örvendetes, hiszen azt jelzi, az emberek megértették, hogy az önkormányzati választásnak is van tétje: nem mindegy, kik irányítják annak a városnak, városrésznek, településnek az életét, ahol ők élnek - mondta Kovács László, a Magyar Szocialista Párt elnöke. - A baloldali szavazók az áprilisi győzelem megerősítését akarják, a jobboldaliak pedig a visszavágást - mondta Kovács.
Vágólapra másolva!

Kovács László a részvételi aránnyal kapcsolatban azt mondta: valószínű, hogy a legutóbbi önkormányzati választáshoz képest szokatlanul magas részvételi arány a kiélezett belpolitikai küzdelemmel is összefügg. - A baloldali szavazók az áprilisi győzelem megerősítését akarják, a jobboldaliak pedig a visszavágást - mondta.

Kovács szerint a fejlett demokráciákban mindenütt jellemző, hogy a választók többsége hagyományosan szavaz egy-egy pártra. - Tizenkét év, összesen négy országgyűlési és négy önkormányzati választása után már nálunk is érzékelhetően kialakult a pártok törzsszavazóinak tábora - mondta a pártelnök.

Hozzátette: természetes az is, hogy sokan vannak a bizonytalanok is, akik a kampány hatására csak az utolsó pillanatban vagy a szavazófülkében döntenek. Kovács László szerint ez a részvételi arányt nem befolyásolja. A pártelnök megjegyezte: fejlett demokráciával és magas fokú politikai kultúrával rendelkező országokban is előfordul egy-egy meglepően alacsony részvételi arány.