Sportpályából gigatánctér - Mayday-építkezés az Arénában

Vágólapra másolva!
Már elfoglalták a munkások a BS küzdőterét és a Transit Area-t, hiszen március tizennyolcadikán szombat este kezdődik az ötödik Mayday Budapest. A nézőtér mozgatható alsó sorai már nem szűkítik a táncteret, dobogók emelkednek, a különböző felszereléseket szállító teherautók gurulnak ki-be az Arénában.
Vágólapra másolva!

A Hungexpo után immár a Papp László Sportarénában kerül sor az idei Maydayre. "Talán kinőttük az F-pavilont, de azért költöztünk, mert a kisebb termeknek otthont adó korábbi istálló (F2 épület) évek óta lebontásra vár, ezért nem kockáztattunk" - ecseteli a helyszínváltás körülményeit Maros Róbert, a Mayday magyarországi licenctulajdonosa, miközben már építkeznek a küzdőtéren.

Akár a költözés, akár más miatt, idén valamivel jobban fogynak a jegyek, mint korábban. A tapasztalatok szerint egyébként a belépők nyolcvan százalékát elővételben szokták eladni, ezért tízezernél is jóval több táncolót várnak, de legfeljebb tizenkétezerötszázat. "Ennyiben egyeztünk meg a az Aréna vezetőivel, ugyanis egy uniós ajánlás szerint maximum két ember juthat egy négyzetméterre egy ilyen eseményen" - tudjuk meg Marostól.

Az Aréna küzdőterén nézelődve érdeklődünk a technikai paraméterekről is. Vakító fények, ezer lámpa a nagyteremben és hatszáz a Transit Areában. Bömbölő basszus, negyven darab szubbasszusláda a küzdőtéren, egyenként ötezer wattosak. Negyven darab széles sávon sugárzó hangfal, ezek "csak" háromezer wattosak, valamennyi Deelay, hogy a hatalmas küzdőtér hátrébb fekvő részeiben is jól lehessen hallani.

A serény szakik kétezer-négyszáz köbméternyi dobogót is emelnek, ezek VIP-platformok lesznek, de az egyik energiaital Energie Centere is ilyenről figyel, sőt kerülnek ilyenre "panorámatáncterek" is. A VIP-részhez még tartozik pihenőszoba is, bár és koktélpult friss gyümölcsökkel és fotelekkel, és innen jó a rálátás a tánctérre is. Aki menet közben jönne rá, hogy VIP-jegyet kellett volna vennie, igénybe veheti az Upgrade To szolgáltatást - így négyezer forintos ráfizetéssel máris fontos emberré válik. Ehhez csak a pólót és egyéb Mayday-szuveníreket árusító pultot kell megkeresnie a küzdőtéren.

A porzó veséjű delikvenseket összesen tíz bárpult várja. Ezekben a sör ára ötszáz forint körül lesz, az ásványvízé háromszáz magasságában, az üdítő négyszáz környékén, míg a röviditalok egységesen hétszáz forintot kóstálnak.

Forrás: [origo]
Épül-szépül

Átkavarodunk a Transit Areába, ahol egyelőre még nem tudunk mozdulni a sok padlón fekvő fémszerkezettől, így csak mutatják, hogy mögötte egy raktárban még chill-terem is akad. Látunk épülő tévéstúdiót, ahonnan a Viva felvételről közvetít majd, ellentétben a Radio Deejay-jel, amely tizenkét órát ad élőben.

Peter Poppara