"Szeretkezz, ne háborúzz!" - hétvégi partyk

Vágólapra másolva!
A különböző partyk hirdetései szerint a hétvégén Magyarországon játszik az amerikai hiphop legenda Das EFX, brit proghouse-sztár, Matthew Dekay, breaker honfitársai, azaz Adam Freeland, Tayo és Pete Jordan, a drum'n'basser holland Noisia és új-zélandi Concord Down valamint az izraeli psyliveact, az Echotek. Bízhatunk benne, hogy nem ijednek a forró fővárostól.
Vágólapra másolva!

Az indiánnyárra tekintettel jónéhány szabadtéri buli jut e szeptember végi hétvégére. Megtartják például a Critical Masshoz kapcsolódó Visualmasst péntek este a Tűzraktérben, annak ellenére, hogy maga a biciklisfelvonulás elmarad. Az Urbanizer vj-brigád és a Circus Maximus közös rendezésű partyján a korábbi tömeges biciklizésekről vetítenek képeket a falakra a "vj-orgián" résztvevő vizualisták. A tánctéren pedig Naga, Beta és Erká valószínűleg techhouse-zenéjére lehet majd bugizni.

A Circus Maximus aztán szombaton már egy saját rendezvénnyel jelentkezik, ugyancsak a Tűzraktérben. A rezidensek (Sp, Scinetyc, Axel és az újonc Fegz) a technoid drum'n'bassre esküsznek, így persze a holland Noisia is ebben a stílben löki.

További jelentős szabadtéri program az óbudai-szigeti Mokka Cuka záróbulija, ahova a lineup szerint jelentős breakerek érkeznek a brit szigetről. Az e heti budapesti események miatt azonban csak reménykedni tudunk abban, hogy Adam Freeland, Tayo és Pete Jordan valóban megérkezik szombat este...

A szeptemberi halásztelki goa-psy-party hosszú évek óta stabil pont a szcénában. A mostani buli fénypontja az izraeli Echotek live-ja lesz. A duna-parti partyn a hazai psy-osok java is a színpadon fakít szombatról vasárnapra virradóra, és még tovább.

Szintén a Duna partján, de az A38 hajó gyomrában: egy korszakalkotó keleti-parti hiphopbrigád. a Das Efx pörgeti a rigidit. A hazai mezőnyt Akkezdetphiai, illetve dj Zefír és Nadír képvseli péntek este.

A naptárt nézve jogosan nyílnak a zárt bulihelyszínek is. Az Ó utcai Monóban például a Start 2-nek elnevezett programsorozat első hétvégéje következik. A klub tavasszal már jól bevált bulijaival, az Isu-, Chrom- és Crimson-féle minimálos Lick the Clickkel pénteken, valamint a Plazma, Villa és Fungus által futatott Betspecislists progelektrós estjével, szombaton.

Talán Matthew Dekay-t sem bátortalanítja el a magyarországi helyzet, és teljesíteni tudja hétvégi vidéki túráját. A magyarországi fellépések számát tekintve, lassan a nagy Anthony Pappa nyomdokaiba lépő angol a tervek szerint szegedi Sing-Singben terjeszti a proghouse-t és -trance-t Paolo Mojo társágában. Szombaton aztán a győri Cuba Librében kever-kavar, de még Pozsonyba is eljut ezen az éjszakán.

Forrás: [origo]

A híres Metalheadz drum 'n' bass-kiadó új-zélandi emberei, a Concord Down megmaradnak a határ környékén. A srácok soproni Hangár Club szombati föllépői.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara