Újra sztereóban hallunk

Vágólapra másolva!
A kilencvenes évek tánczenei sikerét elérő Stereo MCs visszatérőben, ugyanis legutóbbi háromszámos kislemezük kiadása után épp a stúdióban bíbelődnek új nagylemezükön. Nyáron ismét végigkoncertezik Európát, augusztusban Magyarország sem maradhat ki a szórásból.
Vágólapra másolva!

A nemrég megjelentetett exkluzív Hotplate EP egyik dala sem fog szerepelni a következő nagylemezen. Az ízelítőnek szánt három trekket a hatodik album beharangozójának szánják.

Az együttes inkább a táncparkettre koncentrál, erről meggyőződhetünk a Gringot meghallgatva, de a másik két trekk, a The Runaway és a Soul Girls is hasonlóan energetikus és intenzív hangzással rendelkezik.

A zenekar továbbra is a stúdióban szorgoskodik az új lemez anyagának felvételén, és hamarosan az összes koncertdátumot nyilvánosságra hozzák. Myspace-oldalukon már most olvasható, hogy augusztus 20-án a hazai közönség is hallhatja élőben a zenekart.

A háromtagú brit hiphopbandát Rob B énekes/rapper és Nick Hallam dj/producer alapította még 1985-ben. Négy év rá adták ki debütáló, 33-45-78 címre hallgató albumukat, ám a a világismertséget a trió számára a dance és a pop kereszteződésének jegyében létrejött 1992-es Connected albumuk hozta el.

Az elmúlt több mint két évtizedben végigremixelték a pop- és underground nagyágyúit, többek közt a U2, Queen Latifah, Madonna és a Jungle Brothers . Élő koncertjeiken teljes zenekarral szólaltak meg, így hiphopcsapatként talán elsőként a világon rockfesztiválok fellépőiként üdvözölhették őket.

party.[origo].hu

Stereo MCs: Gringo