Megosztott csapattal készül Algéria Szlovénia ellen

Vágólapra másolva!
Az algériai válogatottnál feszült a hangulat, mert Rabah Szadan szövetségi kapitány elvette a csapatkapitányi karszalagot Jazid Manszuritól, de a szlovének is rendkívül idegesek bemutatkozásuk előtt.
Vágólapra másolva!

Az algériai válogatottnál feszült a hangulat, mert Rabah Szadan szövetségi kapitány elvette a csapatkapitányi karszalagot Jazid Manszuritól, de a szlovének is rendkívül idegesek bemutatkozásuk előtt.

A C-csoportban az angol és az amerikai válogatottat tartják a négyes favoritjának, míg Algériát és Szlovéniát kevesen gondolják továbbjutásra esélyesnek. Az afrikai együttesnél meglehetősen nagy a feszültség a szövetségi kapitány egyik döntése miatt, ugyanis Rabah Szadan korábban kijelentette, hogy a csapatkapitány, Jazid Manszuri csak kispados lesz az első találkozón.

Döntését a kapitánya a középpályás gyengébb formájával indokolta, mire Manszuri (akit a felkészülési mérkőzések során a szurkolók is kifütyültek) azzal fenyegetőzött, hogy otthagyja az edzőtábort. Hogy a mellőzése mennyire megosztotta a csapatot, azt jelzi, hogy helyettese, Antar Jahja első nyilatkozatában elmondta: ő továbbra is Manszurit tekinti az igazi kapitánynak.

Törölték az eltiltásokat

Jó hír viszont az algériaiak számára, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végül eltörölte két játékosuk eltiltását. A kapus Fauzi Sausit és a balhátvéd Nadir Belhadzsot még az Afrika-kupa bronzmérkőzésén állították ki, és mivel azóta nem játszottak tétmeccset, így az eltiltásuk a vébére is áthúzódott. Az afrikai szövetség azonban kérte a FIFA-t, hogy ezt ne vegye figyelembe, hiszen a többi földrészen idén nem rendeztek kontinensbajnokságot. Így várhatóan mindketten ott lesznek a kezdőcsapatban. Algéria a korábban megszokott 3-5-2-es szisztéma helyett a klasszikus 4-4-2-t alkalmazza majd. A balhátvéd Belhadzs felfutásai mellett még a karmester Karim Ziani érdemel külön említést, elsősorban az ő feladata lesz, hogy némi kreativitást vigyen a játékba.

A kapitányt nem zavarná, ha a kapus lőne győztes gólt

Ami Szlovéniát illeti, Matjaz Keké alighanem a vb legbiztosabb összetételű kezdőtizenegye - a selejtezők során, illetve a felkészülési meccseken alig változott. A szlovének számára csak az első számú támadó, Milivoje Novakovic hasizomhúzódása jelentett problémát, de a csatár így is ott lesz a kezdők között. A botrányoktól mentes, nyugodt felkészülés nagy kontrasztot jelent a 2002-es tornához képest, amikor a csapat sztárja, Zlatko Zahovic összeveszett a szakvezetővel, Srecko Kataneccel, és a konfliktus teljesen megbontotta a gárdát.

Most ilyenről szó sincsen, bár Kek elismerte, hogy játékosai meglehetősen idegesen várják az első meccset. "Jó jelnek veszem, hogy nagy a feszültség a kereten belül, mert ez azt mutatja, teljes a csapategység, nem úgy, mint nyolc évvel ezelőtt. Az első mérkőzés megnyerése megnyitná az utat a továbbjutás felé, és nem érdekel, hogy miként nyerünk - az sem zavar, ha a kapus szerzi a győztes találatot" - nyilatkozta mosolyogva a szövetségi kapitány.

Várható kezdőcsapatok:
Algéria: Sausi - Hallis, Bugerra, Jahja, Belhadzs, Ziani, Laszen, Jebda, Matmur, Szaifi, Ghezal. Szövetségi kapitány: Szadan.
Szlovénia: S. Handanovic - Brecko, Cesar, Suler, Jokic, Kirm, Koren, Radosavljevic, Birsa, Dedic, Novakovic. Szövetségi kapitány: Kek.

www.global-soccer.eu

Halgassa a mérkőzést az [origo] Vb-rádióján, amelyet az alábbi linkről érhet el a mérkőzés kezdetekor!