Vágólapra másolva!
Az F1-es istállót egy amerikai befektetőcsoport veheti meg, amelyet Bernie Ecclestone régi barátja, Tavo Hellmund irányít. Neki köszönhetően tért vissza a világbajnokságba az USA és a Mexikói Nagydíj is.

Stephen Fitzpatrick, a Manor tulajdonosa a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén elhintette, hogy hónapokon át új befektetőt keresett a csapathoz, és a feltételekről sikerült is megállapodnia eggyel. Részleteket nem árult el, de a Motorsport.com úgy tudja, valószínűleg egy Tavo Hellmund irányított csoport kezébe kerülhet az istálló.

A Manor új tulajdonoshoz kerülhet Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Az amerikai-mexikói üzletembernek van autóversenyzői múltja, és Bernie Ecclestone régi barátjának számít – a sportág nagyura azt mondta róla, születésétől kezdve ismeri, mivel hajdanán az apjával közösen támasztották fel a Mexikói Nagydíjat.

F1-es körökben arról ismert, hogy a vezetésével tért vissza a világbajnokság az USA-ba, neki köszönhetően építették meg az austini versenypályát.

A Mexikói Nagydíj második, tavaly megvalósult felélesztésében szintén jelentős szerepet játszott.

A Motorsport.com szerint Fitzpatrick a tulajdonosváltás után is helyet fog kapni a csapat vezetésében. Az OVO Energy alapítója 2015 elején vásárolta meg a Marussia romjait, és az istálló teljesítménye azóta javulást mutat, bár az utolsó pillanatban az idén is visszacsúsztak a konstruktőri tabella utolsó helyére.

Azt egyelőre nem tudni, kik vezethetik jövőre az autóikat, ugyanis Esteban Ocont leigazolta a Force India, Pascal Wehrlein szerződését pedig még nem hosszabbították meg. Utóbbi megtartására némileg csökkent az esély Nico Rosberg visszavonulásával, mivel lehet, hogy a Mercedes őt választja a világbajnok utódjának.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!