Foci-Eb, 12. nap: Angol-cseh már a nyolcaddöntő jegyében, skót-horvát az életben maradásért

Események

Anglia - Skócia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, D csoport, Wembley Stadion, London, 2021.06.18.
LONDON, ENGLAND - JUNE 18: Phil Foden of England is replaced by team mate Jack Grealish during the UEFA Euro 2020 Championship Group D match between England and Scotland at Wembley Stadium on June 18, 2021 in London, England. (Photo by Facundo Arrizabalaga - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A társházigazda angol labdarúgó-válogatott nyolcaddöntős szereplésének bebiztosításáért lép pályára a csehek ellen a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság D csoportjának keddi utolsó fordulójában, az egymással találkozó skót és horvát együttes a továbbjutás reményének életben tartásáért játszik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül42 bejegyzés
09:47
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

A keddi program

A labdarúgó Európa-bajnokság keddi programja:

D csoport, 3. forduló:
Horvátország-Skócia, Glasgow 21.00, v.: Fernando Andres Rapallini (argentin)
Csehország-Anglia, London 21.00, v.: Artur Dias (portugál)

A csoport állása: 1. Csehország 4 pont (3-1), 2. Anglia 4 (1-0), 3. Horvátország 1 (1-2), 4. Skócia 1 (0-2)

09:48
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

A várható kezdőcsapatok

Anglia: Pickford - James, Stones, Mings, Chilwell - Phillips, Rice - Grealish, Mount, Sterling - Kane

Csehország: Vaclík - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Soucek, Holes - Masopust, Darida, Jankto - Schick

 

Skócia: Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - O'Donnell, Gilmour, McGregor, McGinn, Robertson - Dykes, Adams

Horvátország: Livakovic - Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol - Modric, Brozovic, Kovacic - Ivanusec, Perisic - Petkovic

09:50
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Több millió magyarnak okoz boldogságot a csodásan küzdő labdarúgó-válogatott

Túl van a második körön is magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon, Marco Rossi csapata a franciák ellen ért el bravúros, 1-1-s döntetlent. Ennek köszönhetően a június 23-i, Németország elleni müncheni mérkőzés előtt még megőrizte a továbbjutási esélyét az F csoportban. A Szpíker Korner 147. adásában a magyar-francia meccs után beszélgetett Gundel Takács Gábor Ballai Attilával, a Médiaworks sportfőigazgatójával és Edvi László sportújságíróval.

09:52
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Fontos tudnivalók a német-magyar müncheni Eb-meccsre utazó szurkolóknak

A magyar válogatott szerdán a München Arénában játssza le utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzését. A találkozóra jelentős számban utaznak el magyar szurkolók is, akiknek az utazáshoz, a stadionba történő belépéshez mindenképpen tisztában kell lenniük az alábbi szabályokkal, ajánlásokkal – írja az MLSZ.

A magyar szurkolók mindenhova elkísérik a csapatot Fotó: Csudai Sándor - Origo
09:55
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Eriksen azonnal üzenetet küldött a csapattársainak a dánok Eb-sikere után

Dánia nagyon simán, 4-1-re legyőzte az orosz csapatot, így második helyen végzett a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában és bejutott a nyolcaddöntőbe. A mérkőzést követően a finnek elleni Eb-meccsen a pályán újraélesztett Christian Eriksen azonnal üzenetet küldött a csapattársainak.

Eriksen üzenetet küldött Forrás: AFP/Hannah Mckay
10:08
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

A legendás fociedző szívesen látná Marco Rossit román szövetségi kapitányként

A Dinamo Kijev román vezetőedzője, Mircea Lucescu szívesen látná Marco Rossit a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként - derült ki a szakember román médiának adott nyilatkozatából.

Mircea Lucescu Rossit akarja a románok kapitányának Forrás: AFP/Genya Savilov

. A román tréner elmondta, reméli, hogy egyszer majd a román válogatott szövetségi kapitánya lesz Rossi, hiszen nagyon jól felkészült, komoly szakember, aki megérdemli, hogy más válogatottat is irányítson a magyaron kívül. Lucescu szerint Rossi "százszázalékosan profi edző", aki nagyon jól elemezte a magyarok ellenfeleit. Úgy vélte, hogy akárcsak játékosokat, edzőket is lehet találni bárhol a világon, a fontos az, hogy ez utóbbiak könnyen alkalmazkodjanak a fogadó ország futballkultúrájához.

10:30
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

David Alaba szerint az osztrákok képesek lehetnek arra, hogy legyőzzék Olaszországot

Az osztrák labdarúgó válogatott története során először került be az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába. A csapat felfokozott hangulatban van az Olaszország elleni nyolcaddöntő előtt, de a válogatott sztárja, David Alaba szerint ezzel még nem ért véget számukra a torna, mivel a futballban minden lehetséges.

10:38
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Az angol válogatott játékosai kesztyűben edzettek a nyári melegben

Az angol válogatott edzésén a játékosok némileg meglepő módon kesztyűben végezték el a gyakorlatokat. A szintén kesztyűt viselő Phil Foden az egyik bójával még bokszolni is elkezdett.

11:03
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Eddigi eredmények és további program

Eredmények és Eb-program Forrás: MTI
11:51
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Goretzka nem becsüli le a magyar válogatottat

Leon Goretzka szerint az első két forduló egyértelművé tette, hogy az F csoport „kívülállóját" nem szabad lebecsülni.

 

"Messze a legnehezebb csoport a miénk, Magyarország kétszer is nagyon jól nézett ki a világklasszis csapatokkal szemben. Figyelemre méltó teljesítményt és védekezést mutattak, amelyet először fel kell majd törni a sikerhez."

12:05
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

A bicepszét mutogatta Cristiano Ronaldo a portugálok edzésén

A németek elleni vereség után Portugália már teljes gőzzel a világbajnoki címvédő Franciaország ellen készül. A franciák elleni meccs előtt egy átmozgató edzésen vettek részt a válogatott tagjai, ahol Cristiano Ronaldo feldobott hangulatban mutogatta a bicepszét, miközben egy biciklin tekerve figyelte a melegítő társait.

12:06
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Dárdai Pál: Azt hiszem, a nemzet már elégedett a magyar válogatottal

Az nso.hu beszámolója szerint Dárdai Pál elárulta, hogyan akarják majd a németek megbontani a magyar védekezést.

Dárdai Pál bízik a magyar válogatottban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Max Ellerbrake

„Azt hiszem, a nemzet már elégedett a csapattal, érdemes volt megépíteni a stadiont: a magyarok nagyon szeretik a futballt. Mindent egy lapra kell feltenni, tudva persze, hogy a németek a végletekig kivesézik Marco Rossi csapatát. Várhatóan túltöltik az egyik oldalt, hogy az ötös védelmi láncot gyors oldalváltással bontsák meg. Erre reagálni kell. A franciák ellen az első félidő második felében látott játékkal lehet esély, nem szabad nagyon mélyen védekezni, de bízhatunk a hősies küzdőszellemben" – mondta a magyar válogatott Németország elleni, szerdai csoportmeccse előtt Dárdai Pál, korábbi 61-szeres válogatott labdarúgó, a Hertha BSC vezetőedzője.

12:07
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

A franciák kapitánya kitart a gól nélküli Benzema mellett

A világsztárokkal teletűzdelt francia együttesben leginkább a 30 kapura lövésből egyelőre eredménytelen Benzemát érte a legtöbb kritika, de Didier Deschamps továbbra is a Real Madrid csatárának szavaz bizalmat

13:28
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Király Gábor elárulta, hogy ki a magyar csapat legfontosabb játékosa

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám szerepét hangsúlyozta a németek elleni szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt Király Gábor, aki Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben, 108 szerepléssel válogatottsági rekorder Magyarországon.

13:30
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

A skót szurkolók Diego Maradonát éltették az utolsó Eb-csoportmeccsük előtt

A skót szurkolók egy dalt énekelve Diego Maradonát éltették az egyik glasgow-i metrólejárat előtt.

13:39
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Hatalmas ünneplésbe kezdtek a dánok az Eb-n

Dánia váratlanul simán, 4-1-re győzte le Oroszországot, így második helyen végzett a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában és bejutott a nyolcaddöntőbe. Nem csoda, hogy a meccset követően hatalmas ünneplésbe kezdtek a dánok.

14:19
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Ilyen a magyar fociválogatott egészségügyi stábjának a munkája

15:04
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

BKK: a szerdai portugál-francia miatt is lezárások, járatsűrítések lesznek

A szerda esti Portugália-Franciaország csoportmérkőzésre is járatsűrítésekkel készül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A környéken már 17 órától lezárások lesznek, ezért érdemes előre megtervezni az utazást. 

15:20
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Schäfer András: A továbbjutásért utazunk Németországba

15:21
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Hummels és Gündogan edzésben, Müller szereplése kétséges

Mats Hummels és Ilkay Gündogan kedden már társaival edzett, Thomas Müller müncheni szereplése azonban felettébb kétséges a németeknél szerdán a magyarok elleni Európa-bajnoki mérkőzésén.

15:29
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Thomas Müller gyerekkönyve már magyarul is olvasható

Már magyarul is olvasható az a gyerekkönyv, amelyet a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó, Thomas Müller írt.

 

A világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes csatár tavaly, az Eb eredeti időpontjában jelentette meg önéletrajzi könyvét Így lettem profi focista! címmel. A Bayern München sztárja elsősorban a 9-12 éves, labdarúgónak készülő fiatalokat szólítja meg pályafutásának emlékezetes pillanatait felelevenítve, emellett útmutatással és tippekkel is ellátja a jövő futballistáit.

 

A 200 oldalas kötet 16 oldalnyi képmellékletet is tartalmaz. A fotók nagy része a 31 éves Müller családi albumából származik, Magyarországon eddig még nem publikálták őket.

16:02
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Két angol sztárfocista is önkéntes karanténba vonult június 28-ig

A héten karanténban marad, így nem áll az Európa-bajnokságon szereplő angol labdarúgó-válogatott rendelkezésére Ben Chilwell és Mason Mount, miután pénteken a skótok elleni, 0-0-s döntetlenre végződött találkozó után kapcsolatba kerültek az ellenfelet erősítő Billy Gilmourral - chelsea-s klubtársukkal -, aki utóbb pozitív koronavírustesztet szolgáltatott.

16:10
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Lothar Matthäus szerint van esélye a magyar válogatottnak a németek ellen

A német világsztár, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus dícsérte Marco Rossi csapatát, és nagyon várja már a Magyarország - Németország elleni összecsapást. Az egykori klasszis középpályás szerint jó úton jár a magyar foci.

16:16
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Lőw Zsolt szerint nagyon hiányozni fognak a magyar szurkolók a németek elleni meccsen

A Chelsea magyar másodedzője, Lőw Zsolt nagyon várja már a németek elleni meccsét a magyar válogatottnak. Szerinte nagyon hiányozni fog a több tízezer magyar szurkoló, és nagy taktikai csatára számít az összecsapáson.

16:19
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Óriási kapásgólt rúgott az angol válogatott Jack Grealish az edzésen

A társházigazda angol labdarúgó-válogatott nyolcaddöntős szereplésének bebiztosításáért lép pályára a csehek ellen a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság D csoportjának utolsó fordulójában. Az angol csapatban lehet pályára lép az Aston Villa játékosa, Jack Grealish is, aki edzésen már megcsillogtatta a kiváló rúgótechnikáját.

17:10
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Cicázással készülnek a csehek az angolok ellen

A cseh labdarúgó-válogatott a nyolcaddöntős szereplésének bebiztosításáért lép pályára az angolok ellen a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság D csoportjának keddi utolsó fordulójában. A csehek remek hangulatban készültek a mérkőzésre. A találkozó előtti utolsó edzésen cicáztak a játékosok:

17:51
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Kitüntették Marcus Rashfordot

Rangos kitüntetést kapott az angol válogatott csatára, Marcus Rashford, aki a koronavírus-járvány idején több millió fontot gyűjtött össze egy gyermekétkeztetési program számára, kezdeményézésére pedig a brit kormány is belevágott egy ilyen irányú programba.

18:21
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

60 ezer néző lehet a Wembley-ben az Eb-végjátékban

A brit kormány több mint 60 ezer nézőt enged be a Wembley Stadionba a labdarúgó Európa-bajnokság július 11-i döntőjére, valamint előtte a két elődöntőre.

Részletek ITT

18:26
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Nem véletlen, hogy Kane nem lőtt még gólt az Eb-n

Az angol válogatott csatára, Harry Kane eddig 156 perc alatt csupán 34 passzt kapott a csapattársaitól az Eb-n, de ezek közül mindössze három olyan eset volt, amikor az ellenfél tizenhatosán belül tartózkodott. Nem véletlen, hogy a Tottenham játékosának még nem sikerült gólt lőnie a tornán. Vajon ma megtörik a jég?



18:27
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Az angolok titkos fegyvere(?)

Jack Grealish az angol szurkolók egyik legnagyobb kedvence akár a kezdőcsapatban is helyet kaphat Csehország ellen. Ebben nincs meglepetés, hiszen ilyen dolgokra képes a labdával:

18:44
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Ronaldo vezet az Aranycipőért folyó versenyben

A háromgólosok mezőnyéből – Ronaldo mellett Romelu Lukaku, Patrik Schick és Georginio Wijnaldum – egy gólpassza emeli ki a portugál sztárt.

18:46
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Nyakunkon a foci-vb

Csak szólunk, hogy januárban már indulhat a jegyértékesítés a jövő november-decemberi katari labdarúgó világbajnokságra.

18:50
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Nem utazhatnak Hollandiába, mégis meg fogják tenni

Körültekintő szervezés és fegyelmezettség – erre lesz szükségük azoknak a dán drukkereknek, aki kihasználnák a holland járványügyi előírások kiskapuját, és szombaton Amszterdamnban szurkolnának kedvenceiknek a drukkerei nélkül maradó Wales elleni nyolcaddöntőben.

Mindenki Amszterdamba! – adták ki a jelszót Dániában Forrás: AFP/Philip Davali
19:06
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Glasgow-ban előkerültek a szoknyák

Természetesen, nem a hölgyekről, hanem a skót urakról van szó, akik rettentően készülnek a horvátok elleni mérkőzésre.

19:14
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Jó hangulatban készültek a horvátok

Jó hangulatban telt a horvátok utolsó edzése a Skócia elleni csoportmérkőzés előtt. Vajon Modricéknak lesz okuk az örömre a meccs után is?

19:57
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Hazarddal másfél éve nem történt ilyen

Eden Hazard a finnek ellen másfél év után játszott végig ismét egy mérkőzést. Részletek ITT.

20:00
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Szabad az út Grealish előtt

Az Aston Villa játékmestere minden jel szerint először lesz kezdő az Eb-n a Csehország elleni meccsen (21 óra), miután sem Mason Mountra sem Ben Chilwellre nem számíthat Gareth Southgate szövetségi kapitány.

Jack Grealish (fehérben) a skótok ellen a második félidőben kapott szerepet Forrás: AFP/Justin Tallis
20:06
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Nincs hiány átigazolási pletykákból az Eb alatt

A kedd (egyik) slágere, miszerint a Manchester United egyrészt a spanyol válogatott Pau Torrest, másrészt a franciák világbajnokát, Raphael Varane-t próbálja magához csábítani. Előbbi jelenleg a Villanreal, míg utóbbi a Real Madrid játékosa.

Pau Torres (4) iramodik meg a lengyelek elleni csoportmeccsen Forrás: Getty Images/David Ramos
20:08
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

A színpad már készen áll

A Wembley várja az angol és a cseh csapatot a hely idő szerint 20, magyar idő szerint 21 órakor kezdődő találkozóra.

20:13
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Szinte felfoghatatlan olasz statisztika

A csoportját három győzelemmel és 6-0-s gólkülönbséggel nyerő olasz csapat a csoportör 270 perce (plusz a ráadások) során összesen 2 (kettő) kapuralövést engedélyezett a török, a svájci és a walesi csapatnak.

20:13
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Harry Kane rossz formában

Harry Kane az elmúlt 11 válogatott mérkőzésén csupán kétszer tudott a kapuba találni. Az előtte lévő 11-en 13-szor.

20:22
június 22, 2021
Vágólapra másolva!

Búcsúzunk mára, de csak átmenetileg

Felvezetőnk ezzel véget ért, de 21 órától élő szöveges formában követhetik az Origón mindkét mai mérkőzést, azaz az angol-cseh és a skót-horvát meccset is. Tartsanak velünk akkor is. Addig is ajánljuk figyelmükbe a walesi továbbjutás örömére a Sárkány Lehelete névre hallgató fűszeres rumot. Egészségükre!