Vágólapra másolva!
A Primera División kilencedik fordulójának felét már szombaton megrendezik, hiszen a tíz találkozóból ötre is ma kerül sor. A legnagyobb érdeklődés a listavezető Deportivo fellépését övezi, hiszen a galíciai együttes a hét közben a BL-ben a Manchester United ellen idegenben tudott nyerni. A legnagyobb szombati rangadónak viszont a Real Betis és a Villarreal találkozója számít, hiszen ezen a meccsen harmadik és a hatodik találkozik egymással.

A Bajnokok Ligájában a Manchester United ellen aratott szerdai, világraszóló diadal után papíron a Deportivo számára az FC Sevilla nem jelenthet túl nagy falatot a spanyol bajnokság kilencedik fordulójában, ám a corunai csapat nem akar abba a hibába esni, hogy lebecsüli ellenfelét. "A MU elleni győzelem fantasztikus volt, és az öltőzőben remek a hangulat, de nem szabad, hogy ettől az egy meccstől túlzottan magabiztosak legyünk, a földön kell maradnunk" -nyilatkozta a Depor edzője, Javier Irureta, aki az Old Traffordon pályára lépett csapatát öt helyen is megváltoztatta, igaz, ebből két cserét a kényszerűség diktált: a kapus Molina és a védő Romero megsérült, helyüket a Manchester ellen csereként szerephez jutott Nuno és Capdevila foglalja el. Ezen kívül valószínűleg kimarad még Najbet, Valerón és Víctor is, helyettük Hélder, Emerson és Scaloni kaphat lehetőséget. Mindenesetre nagy meglepetés lenne, ha a Sevilla elhozná a három pontot a Riazor-stadionból, és nem csak a Depor szerdai teljesítménye miatt: az andalúziaiak utoljára 48 évvel ezelőtt tudtak nyerni Corunában.

A másik sevillai gárda nagyobb győzelmi reményekkel lép pályára, hiszen a Betis újonc létére kiválóan szerepel a bajnokságban, és nyolc forduló után a harmadik helyen áll. Az elmúlt héten azonban nem sok sikerélményben volt részük a zöld-fehéreknek, hiszen a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedtek a Celta Vigótól, és a Spanyol Kupából is kiestek a másodosztályú Ceuta ellenében. Némi hátrányt jelent azonban a Betisnek, hogy sérülés miatt nem számíthat legeredményesebb támadójára, az argentin Casasra. A másik oldalon viszont ott lesz a csapatban az argentin gólvágó, Martín Palermo, és ha a Villarreal el akarja érni a szezonra kitűzött célját, vagyis hogy kvalifikálja magát a nemzetközi porondra, akkor az ilyen mérkőzéseken is pontot kell szereznie.

Ajánlat:

A spanyol bajnokság állása

Korábban:

BL-csoportállások