Vágólapra másolva!
A Hannover magyar légiósát, Huszti Szabolcsot a skót Daily Mail információi szerint a Celtic szeretné szerződtetni.

A 25 éves bal oldali középpályást az Észak-Írország - Magyarország belfasti barátságos mérkőzésen több klub is kinézte magának - állítólag az Everton, a Bolton, a Birmingham, a Blackburn, a Portsmouth és a Sevilla játékosmegfigyelői is látták, amint 2-0-ra nyernek a magyarok -, ám a skót bajnokság élcsapata, a Celtic szeretné megtenni az első lépést a megszerzése érdekében. Skóciai lapértesülés szerint a Celticen kívül a legkitartóbb kérő az egykori Rangers-vezetőedző Alex McLeish csapata, az angol másodosztályban jelenleg második Birmingham City.

Mivel Huszti szerződése jövő nyáron lejár Hannoverben, így - a Bosman-szabály értelmében - már fél évvel előtte megegyezhet új munkaadójával, amelynek fizetnie sem kell érte, s az előszerződés aláírását követően a 2008-2009-es szezonban játszhatna Celtic-mezben.

A Ferencvárosban, a Sopronban és a francia Metzben is megfordult szélső a szezon elején még szerződéshosszabbítási tárgyalásokat folytatott a Hannoverrel, ám nem jutott egyezségre csapatával. Utána Huszti már nem is tagadta, hogy távozni szeretne a Bundesligából, és lehetőség szerint Spanyolországba vagy Angliába igazolna.

A Celtic egyébként a legutóbbi skót fordulóban hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el László Csaba együttese, a Hearts ellen, ám mivel a Rangers is botlott (2-2 a Dundee United otthonában), a glasgow-i zöld-fehérek továbbra is négy ponttal vezetik a bajnokságot. A Hearts negyedik, de egy meccsel kevesebbet játszott a dobogós Dundee Unitednél.