Vágólapra másolva!
A Bild Zeitung című lap értesülése szerint pénzügyi viták miatt megszakadt a tárgyalás a Hannover labdarúgócsapata és Huszti Szabolcs között a válogatott játékos 2009 június 30-án lejáró szerződésének idő előtti meghosszabbításáról.

A magyar játékos a lap értesülései szerint havonta 34 ezer euró alapfizetést kap, ha azonban csapata legalább 54 pontot szerez és az első nyolc között végez, illetve Huszti 30 meccsen pályára lép, akkor éves keresete elérheti a 799 ezer eurót (kb. 200 millió forint) is.

Ez az összeg azonban kevesebb, mint amennyit az őszi szezon nagy részét a kispadon töltő játékostársak, Hashemian, Stajner vagy Lauth vehetnek fel.

Huszti a Hannoverben eddig lejátszott 48 találkozóján 10 gólt szerzett. Martin Kind menedzser elmondta, hogy a 24 éves játékos iránt Angliából, Spanyolországból és a Bundesligából is többen érdeklődnek.

"Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy Szabolcs fizetését emelni kell, de úgy gondoljuk, hogy a játékos és menedzsere kicsit messzire ment, amikor ismertette velünk az új összeget, amibe az előzetes szerződéshosszabbítás nekünk kerül" - mondta Kind.

Christian Hochstätter, a hannoveriek sportigazgatója elmondta, megpróbálja meggyőzni Husztit, hogy engedjen az igényeiből és találjanak egy kompromisszumos megoldást, de ennek megvalósulására a nagyon eltérő elképzelések miatt nem lát sok esélyt.

A Bild úgy tudja, a társak nagyon szeretnék, ha Huszti maradna, ennek érdekében Robert Enke csapatkapitány, a gárda kapusa is felajánlotta, hogy segít közvetíteni a magyar játékos és a vezetők között.