Találja ki, melyik szakágban versenyez a 2019-ben világbajnoki címet nyerő vitorlázó, Berecz Zsombor az olimpián

Horizontal
Berecz Zsombor negyedik lett a Portóban rendezett Finndingi-vb-n
Vágólapra másolva!
Berecz Zsombor világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett ebben a hajóosztályban, de korábban Laserben is versenyzett és Kalózzal is nyert magyar bajnokságot. A 2012-es olimpia után váltott aktuális hajóosztályára, ahol folyamatosan fejlődik és a mezőny egyik legjobb versenyzője lett, aki az olimpiai dobogóra is esélyes.
Vágólapra másolva!

Berecz Zsombor saját bevallása szerint egy utolsó nagy dobásra készül a tokiói játékokon. Ez nem is csoda, 2018-ban a szám világbajnoka lett Aarhusban, valamint 2020-ban és 2021-ben is Európa-bajnok lett. A 35 éves versenyző az áprilisi, portugáliai Eb-n úgy védte meg a címét, hogy a 29 nemzet 49 sportolóját számláló mezőnyben nem volt tízediknél rosszabb futameredménye, ráadásul a mezőnyben ott volt mindenki, aki az olimpián is számításba jöhet.

Berecz Zsombor korábban úgy nyilatkozott, hogy utolsó olimpiájának tekinti a tokióit, akkor sem indulna 2024-ben, ha az eredeti tervektől eltérően a hajóosztálya megmenekülne az olimpiai programból való törléstől. 2018-ban sporttörténelmet írt azzal, hogy aktív olimpiai hajóosztályban első magyarként világbajnoki címet szerzett. 2019-ben az Enosimában megrendezett előolimpián is nyerni tudott, innentől pedig az olimpián is egy célja lehet csak.

A játékot itt találja.