Vágólapra másolva!
A wimbledoni Grand Slam-torna férfi egyesének a negyeddöntőjében Novak Djokovics játék nékül jutott tovább, ugyanis ellenfele sérülés miatt visszalépett a mérkőzéstől.

A szerbek 24-szeres Grand Slam-győztes sztárja magabiztos játékkal jutott be a negyeddöntőbe, de a Holger Rune elleni meccse után maga ellen hergelte a közönség egy részét. A mérkőzés utáni gyorsinterjúban Djokovics szándékosan elnyújtott ú-val kívánt jó éjszakát (Goooood night), így imitálva a pfujolást angolul (boo). Ezt követően még ki is oktatta a nézőket, hogy ilyen ellenséges légkörben még sohasem játszott a pályafutása során. 

A negyeddöntőben viszont nem gyűlt meg a baja a szurkolókkal a 37 éves klasszisnak, mert játék nélkül jutott tovább, ugyanis ellenfele, a kilencedik kiemelt ausztrál Alex De Minaur csípősérülés miatt visszalépett a meccstől.

"Hangos reccsenést éreztem a Fils elleni meccs utolsó három pontja alatt. Tegnap a vizsgálat után kiderült, hogy ez bizony sérülés. Nagy a kockázata, hogy tovább rontana a helyzeten, ha kiállnék a negyeddöntőre. Őszintén szólva, nem tudtak konkrét felépülési időtartamot megadni, mivel ez egy speciális sérülés. Három-hat hétig is elhúzódhat, attól függ, milyen gyorsan gyógyul a testem" - mondta az ausztrál játékos.

Nem titok, hogy pályafutásom eddigi legjelentősebb meccse lett volna. Mindent meg akartam tenni, hogy ott lehessek a pályán. Bíztam benne, hogy úgy ébredek fel reggel, csoda történt és játszhatok" - 

tette hozzá De Minaur, akinek ez lett volna az első wimbledoni negyeddöntője. 

Ami Djokovicsot illeti, a szerb sztár az olasz Lorenzo Musettival vagy az amerikai Taylor Fritzcel találkozik majd a pénteki elődöntőben.

Tennis / 2024 Wimbledon Day 8 / Djokovic vs Rune
Novak Djokovics játék nélkül jutott elődöntőbe Wimbledonban
Fotó: The Yomiuri Shimbun/AFP

A női páros negyeddöntőjében Babos Tímea az ukrán Nadja Kicsenokkal az oldalán három játszmában kikapott a hetedik helyen kiemelt Caroline Dolehide, Desirae Krawczyk amerikai kettőstől.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!