Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 23. fordulójában a Békéscsaba Megyesi három góljával legyőzte a Kispestet, s ezzel a két együttes helyet cserélt a táblázat alján. A Sopron hazai pályán nem tudta megverni a vitatható körülmények között egyenlítő Dunaferrt. A Videoton a ZTE ellen nyert, az Újpest-Siófok meccsen nem született gól.

Borsodi Liga, 23. forduló, alsóház:
Békéscsaba - Kispest-Honvéd 3-1 (2-0)
Békéscsaba, 3000 néző
vezette: Hajdó
Békéscsaba: Fekete - Schindler, Fehér Zs., Udvari, Bujáki - Kovács N., Bánföldi (Szilveszter, 46.), Megyesi, Vincze Z. - Tóth Gy. (Hoffmann, 32.), Keresztúri (Miculescu 65.)
Kispest: Tóth J. - Pandur (Borgulya, 80.), Hrutka, Balogh P. - Mracskó (Sasu, 62.), Erős K., Dubecz, Bárányos, Hamar (Zombori, 70.) - Torghelle, Hercegfalvi
gól: Megyesi (23., 38., 87.), illetve Hercegfalvi (51.)
sárga lap: Szilveszter (66.), illetve Bárányos (66.), Hamar (68.)

13. perc: Dubecz szabadrúgásból balról a kapura emelt, Fekete viszont a helyén volt.

21. perc: Keresztúri 23 méterről fölé lőtt.

23. perc: Kovács Norbert bedobása után Hrutka röviden szabadított fel, a labda Megyesi előtt landolt, aki 14 méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.

25. perc: Balogh fejelt Torghelle elé, aki 6 méterről a jobb kapufa mellé bólintott.

36. perc: Megyesi emelt kapura, de kispesti kapus vetődve kiütötte a labdát a jobb felső sarok elől.

38. perc: Megyesi lövését a védők röviden szabadítottak föl, így a labda ismét Megyesi elé került, aki 12 méterről átemelt a kimozduló kapus fölött, és a labda a bal sarokba hullott, 2-0.

48. perc: Hrutka az ötösről fejelt kapura, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

51. perc: Miután Erős Károly a jobb kapufát találta telibe, a labda Bárányos elé pattant, aki az ötös sarkáról beemelt, Herczegfalvi pedig közelről a jobb alsó sarokba fejelt, 2-1.

61. perc: Thorgelle futtából a jobb oldalhálóba lőtt.

71. perc: Megyesi 16 méterről bal kapufa mellé tüzelt.

73. perc: Fekete az ötösön alaposan kivárt, Thorgelle ott termett. A kapuski akarta rúgni a labdát, de a kispesti támadót találta el, akiről a labda éppen hogy a csabai kapu fölé pattant.

82. perc: Herczegfalvi hat méterről előrevetődve kapura fejelt, Fekete nagy bravúrral, vetődve hárított.

87. perc: A 16-os előtt egy lépésre szabadrúgáshoz jutottak a házigazdák: Megyesi a sorfal mellett ellőtt, a labda a kapu jobb oldalába vágódott, 3-1.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030411aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Az első játékrész meglehetősen nehezen indult be, az első negyed órában szinte semmi sem történt a pályán. A békéscsabaiak hamarabb kaptak lábra, és egyre agresszívebben futballoztak. A kispestiek még a gól után sem pörögtek fel, így egyre nyomasztóbb hazai fölény alakult ki. A második gól sem paprikázta föl a vendégeket, akik szinte megadták magukat.

A fordulás után viszont egy harcosabb Kispest jött ki a pályára. Hamar szépített is, így újra nyílttá vált a találkozó. A csabaiakat felhozta a gól, de mindkét oldalon megmaradtak a hibák, így nem is a kapusok voltak a főszereplők, hanem a labdaszedő gyerekek.

A finisben a nagy kedvvel játszó Megyesi László - ezúttal szabadrúgásból - harmadszor is betalált, ezzel megpecsételte a kispetiek sorsát. A hazaiak harcosabb játékuknak köszönhetően megérdemelten tartották otthon a három pontot. A csabaiak a győzelemmel megelőzték ellenlábasukat.

Supka Attila: "A csapat végig fegyelmezetten játszott, ami párosult egy jó egyéni teljesítménnyel."

Őze Tibor: "Ma a tükörbe néztünk, ami ezt a képet mutatta."

Vetési Péter

[origo]