Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a listavezető Debrecen 2-0-ra legyőzte a Soroksár csapatát a Nagyerdei Stadionban.

A listavezető Debrecennek a tavaszi szezonban volt egy gyengébb periódusa, el is veszítette az első helyet, de a legutóbbi két győzelem után újra az élre állt Huszti Szabolcs csapata. A DVSC hazai pályán legutóbb nyert a Kaposvári Rákóczi ellen, de előtte kikapott két közvetlen riválisától, a Vasastól és a Gyirmóttól. A Lipcsei Péter vezette Soroksár a hatodik helyen áll, de vendégként nem volt túl jó a mérlege, idén eddig csak Kazincbarcikán győzött, a másik három találkozóján gólt sem szerzett.

A mérkőzés első helyzete a Debrecené volt. A 10. percben Pintér Ádám egy befele csel után 17 méterről lőtt, azonban a Soroksár kapusa, Szécsi Gergő egy óriási bravúrral szögletre tolta a kapu jobb oldalába tartó labdát.

Két perc múlva azonban már megszerezte a vezetést a Loki.

Dzsudzsák Balázs kapott egy labdát a balszélen, a középre tett labdájára Szécsi Márk robbant be, és nyolc méterről a kapuba pörgetett a tehetetlen testvére mellett.

Dzsudzsák Balázs a 12. gólpasszát adta az NB II-es szezonban Fotó: Polyák Attila - Origo

A folytatásban mindkét csapat bátran futballozott. A DVSC is növelhette volna az előnyét, de a Soroksárnak is megvoltak a lehetőségei. A 31. percben Lipcsei Péter csapata hagyott ki hatalmas helyzetet. Magyar Szilárd lépett ki egy az egyben, de a közeli ziccerét Gróf Dávid bravúrral védeni tudta.

A 37. percben aztán a Debrecen belőtte a második gólját.

Egy szépen felépített támadás végén a jobbhátvéd Bévárdi Zsombor tekert középre, a hosszú oldalon érkező Ugrai Roland pedig közelről a kapuba belsőzött.

A második félidőt jobban kezdte a Soroksár, amely az 54. percben szépíthetett volna, de Hudák Martin közeli lövését a kivetődő Gróf Dávid lábbal hárította.

A 61. percben a DVSC eldönthette volna a meccset.

Bévárdi jobbról visszatett labdáját Pintér lőtte kapura 13 méterről, de Szécsi egy hatalmas védéssel meccsben tartotta csapatát. Negyedórával később újabb ziccert hagyott ki a Loki. ezúttal a csereként beálló Bárány Donát került szembe Szécsi Gergővel, de a 20 éves focista közeli lövését bravúrral védte a Soroksár kapusa, aki a két bekapott gól ellenére a meccs legjobbja volt.

Huszti Szabolcs csapata nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna Forrás: P&N/Kovacs Peter

A folytatásban a Debrecen több nagy lehetősége is volt az újabb gólszerzésre, de több találat már nem született a mérkőzésen.

Győzelmével a Debrecen továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát, négy ponttal előzi meg a második Vasast héttel pedig a harmadik helyen álló Gyirmótot.

A feljutásért harcoló Gyirmót FC Győr Hajdú Ádám 56. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte az Ajka csapatát, ezzel Csertői Aurél együttese továbbra is üldözi a Vasast. A Kis Károly vezette Ajka sorozatban hat megnyert meccs után kapott ki az NB II-ben.

A szintén a feljutásért harcoló Pécsi MFC gólzáporos győzelmet aratott Siófokon. Az első félidőben Geiger Norbert révén szerzett vezetést a mecsekaljai csapat, azonban Katona Levente öngólja miatt döntetlennel mehettek a csapatok a félidőre. A fordulás után azonban Geiger ismét megvillant, majd az 55. percben Grabant Bence találata eldöntötte a meccset. A végeredményt a 69. percben állította be a vendégcsapat, Hegedűs Márk révén. Ezzel a győzelemmel a Pécs továbbra is lőtávolon belül, négy pontra van a második, feljutó helyen álló Vasastól.

Merkantil Bank Liga NB II, 30. forduló:
Debreceni VSC-Soroksár SC 2-0 (2-0)
Szombathelyi Haladás-Nyíregyháza Spartacus FC 0-0
Gyirmót FC Győr-FC Ajka 1-0 (0-0)
Szentlőrinc-WKW ETO FC Győr 0-0
Budaörs-Dorogi FC 1-0 (0-0)
BFC Siófok-Pécsi MFC 1-4 (1-1)
Szolnoki MÁV FC-Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Aqvital FC Csákvár-Kolorcity Kazincbarcika SC 4-1 (2-0)
Békéscsaba 1912 Előre-DEAC 3-0 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Vasas FC 0-1 (0-0)

A Merkantil Bank Liga tabellája Forrás: nb2.hu