Vágólapra másolva!
Két mérkőzés végeredményétől függően a magyar labdarúgó-válogatott péntek este az első helyre ugorhat egy igen különleges rangsorban. Marco Rossi együttese ugyanis Törökország ellen meghosszabbíthatja a veretlenségi sorozatát, és Kolumbia veresége esetén az övé lehet a leghosszabb az egész világon.

Januárig az algériaiaknak volt a leghosszabb (24-es) aktív veretlenségi sorozata, ám Mauritánia ellen vereséget szenvedtek az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörében. Ezzel Kolumbia labdarúgó-válogatottjának ugrott a lista élére, a dél-amerikaiak 19 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, és legutóbb 2022 februárjában, Argentína ellen szenvedtek vereséget. A lista második helyén jelenleg Marco Rossi együttese áll, amely 

a veretlen 2023-as évet megelőzően is két meccsen nem kapott ki, így 12-es sorozattal rendelkezik. 

A magyar fociválogatott 23 éve nem volt ilyen sokáig veretlen, ennél hosszabb sorozatot pedig legutóbb az Aranycsapat produkált, amely 1954 és 1956 között 18 meccsen maradt veretlen.

Telki, válogatott, edzés, magyar válogatott, Szoboszlai Dominik, magyar labdarúgó-válogatott, magyarválogatottedzés, 2024.03.21.
Szoboszlai Dominik és társai péntek estére világelsők lehetnek a veretlenségi sorozatot tekintve
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Péntek este mindez megváltozhat, ugyanis 20:45-től Magyarország Törökországot fogadja a Puskás Arénában – a találkozót az Origo élőben közvetíti –, míg Kolumbia Spanyolország ellen játszik Londonban, ugyancsak felkészülési mérkőzésen, magyar idő szerint 21:30-tól. 

Amennyiben Kolumbia vereséget szenved, Magyarország viszont nem, úgy Szoboszlai Dominikék lesznek azok, akiknek a leghosszabb a veretlenségi sorozata a világ összes fociválogatottja közül. 

Különlegesség, hogy az Aranycsapat 18-as sorozatát éppen a törökök zárták le, akik 1956. február 19-én 3-1-re nyertek Isztambulban.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek