A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
Vágólapra másolva!
Szalome Zurabisvili elnök Becsületrenddel tüntette ki a georgiai válogatott focistáit, valamint az edzői stábot és a labdarúgó-szövetség vezetőit is, miután a csapat hazaérkezett a németországi Európa-bajnokságról.

A díjátadóra a főváros, Tbiliszi szívében, a Szabadság téren felállított színpadon került sor, amelynél a szurkolók hatalmas üdvözlő serege gyűlt össze kedvenceik ünneplésére. Az államfő személyesen nyújtotta át a Becsületrendet, amelyet azzal érdemelt ki a nemzeti együttes, hogy Georgia történetében először jutott ki Eb-re, ahol újoncként nagyszerűen helytállt. 

Georgian citizens support their national football team, after being eliminated from EURO 2024
A georgiai játékosok nemzeti hőssé váltak
Fotó: Anadolu via AFP

Csoportjában igazi bravúrként a záró fordulóban 2-0-ra nyert Portugália válogatottja ellen, ezzel négyeséből harmadikként továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Bár a legjobb nyolc közé már nem sikerült továbbjutniuk, mivel 4-1-re kikaptak a spanyoloktól, újoncként mutatott csupaszív játékuk nyomán a focisták valósággal nemzeti hősökké váltak a futball-lázban égő kaukázusi országban, ahol anyagilag is elismerték a teljesítményüket: a válogatott harmincmillió larit, több mint négymilliárd forintnak megfelelő pénzjutalmat érdemelt ki, amiért továbbjutott csoportjából.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!