Vágólapra másolva!
A walesi The New Saints FC kiütéssel győzött a montenegrói FK Decic ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzésén.

A walesi bajnok The New Saints csapata az angliai Oswestryben, a Park Hallban játssza a hazai mérkőzéseit, az itteni stadionban pedig kedden este magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a montenegrói Decic ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Brad Young duplájával és Daniel Davies góljával már a 39. percben kialakult a végeredmény. A TNS ezzel a kiütéses sikerrel nagy lépést afelé, hogy bejusson a BL-selejtező második körébe, ahol a magyar bajnok Fradi ebből a párharcból várja az ellenfelét.

Varga Barnabás, Fradi, Ferencváros, Botka Endre
A Fradira minden bizonnyal a walesi bajnok vár
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fradi két hét múlva, hazai pályán kezdi a BL-selejtező második körét

Az első körös visszavágót jövő héten rendezik Montenegróban.

A második forduló első meccsére Budapesten kerül sor július 23-án, a visszavágót egy héttel később rendezik majd – a TNS vagy a Decic otthonában.

A BL megváltozott, 36 csapatos csoportszakaszáig a Ferencvárosnak összesen három párharcot kellene megnyernie. A Bajnokok Ligája-selejtező útján hét csapat kerül majd a főtáblára – öt a bajnoki ágról, kettő a nem bajnoki ágról –, 29 klub alapból ott van már a legjobbak között. A BL 2025-ös döntőjét május 31-én rendezik Münchenen, az Allianz Arenában.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről