A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A német rendőrség 54 embert őrizetbe vett, 64-gyel szemben pedig nyomozást rendelt el a szombat esti, berlini meccs kapcsán, amelyen a holland labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a török csapatot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A hatóság vasárnapi közlése szerint a vádpontok között könnyű és súlyos testi sértés, birtokháborítás, csalás, illetve
a kábítószer-törvények megsértése szerepel. Az Olimpiai Stadionban rendezett és előzetesen jelentős kockázatúnak minősített mérkőzéssel összefüggésben összesen 3200-an teljesítettek szolgálatot, akik közül a különböző incidensek során két rendőr sérült meg - írja az MTI.

firo : 06.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals, 1/4 Finals, M47, Match 47, Netherlands - Turkey
Hatalmas balhék a holland-török negyeddöntő után
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A stadion környékén mintegy nyolcezer török részvételével zajló szurkolói felvonulást a rendőrség megállította, miután a drukkerek többször is bemutatták azt a nacionalista tisztelgést, melynek használatáért a törökök hátvédje, Merih Demiral - még a hollandok elleni mérkőzés előtt - kétmeccses eltiltást kapott.

A 19 ezres holland szurkolói felvonulás incidensek nélkül zajlott le, bár a rendőrség közlése szerint mindkét válogatott hívei kisebb összecsapásokba keveredtek berlini fesztiválozókkal, de ezekből nem lett csetepaté, a hatóságok a feleket mindenütt szétválasztották.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!