Vágólapra másolva!
Ugyan a Keleti főcsoport atlanti csoportjában az utolsó helyen áll a Pittsburgh Penguins jégkorongcsapata, mégis győzni tudott a Buffalo otthonában az NHL pénteki játéknapján. Az öt találkozón nem született hazai siker, hosszabbításban nyert a Detroit, nem kegyelmezett a Boston és a Tampa Bay, míg a Dallas Stars-Phoenix Coyotes mérkőzés 3-3-as döntetlennel zárult.

Pénteken öt jégkorong-mérkőzést rendeztek az NHL-ben, érdekesség, hogy egyetlen hazai siker sem született. 3-3-as döntetlent hozott a Dallas Stars - Phoenix Coyotes összecsapás, amelyen ötven másodperccel a rendes játékidő lefújása előtt egyenlített a Prérifarkasok játékosa, Jan Hrdina, s ráadásban pedig már nem született találat.

Meglepetésre Buffalóban győzött a Mario Lemieux-t csípősérülése miatt hetek óta nélkülöző, s emiatt bukdácsoló Pittsburgh, a Pingvinek a rendes játékidőben 1-1-et harcoltak ki, majd a hosszabbítás negyedik percének elején Alekszej Morozov találatával diadalmaskodtak.

Kilencedik győzelmét aratta a Boston Bruins, amely Colombusban 4-0-ra nyert, a gólokon Glen Murray (a csatár kettőt vállalt), Dan McGillis és Brian Rolston osztozott. A kapuban Felix Potvin 24 lövést hárított, idén másodszor, 12 éves NHL-karrierje során 30. alkalommal őrizte meg kapuja érintetlenségét.

eredmények:
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 0-4
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 2-5
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 1-2 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 3-4 - hosszabbítás után
Dallas Stars - Phoenix Coyotes 3-3.