Távoktatással bővül a Neptun-rendszer

Vágólapra másolva!
A fejlesztők megállapodása értelmében a Coedu távoktatási megoldás integrálódik a Neptunhoz elektronikus tanulmányi rendszerhez.  A két szolgáltatás közötti átjárás már a következő félévben megnyílhat.
Vágólapra másolva!

A Coedu és a Neptun integrációjának jelentősége, hogy ennek köszönhetően mintegy 200 ezer hallgatónak nyílik lehetősége a távoktatási rendszer egyszerű igénybevételére - áll a Coedut fejlesztő Mimóza Communications közleményében. A felsőoktatásban tanulók - várhatóan a következő szemesztertől - a Neptun rendszerbe bejelentkezve kurzusaikat a Coedun keresztül elvégezhetik, s az itt elért eredmények egyúttal a Neptun nyilvántartásában is megjelennek.

Távoktatás-linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/oktatas,_muvelodes/oktatasugy/tavoktatas/

A magyarországi hallgatók több mint kétharmadát kiszolgáló Neptun nagy rendszerességgel és több intézmény esetében kötelező jelleggel használt virtuális tanulmányi osztályként működő szisztéma. A megoldás a személyes órarend összeállításától a vizsgabeosztás kialakításáig vagy éppen a vizsgajegyek nyomon követéséig állandó segítséget nyújt a hallgatóknak.