A mobilokat is meghódítja az ICQ

Az ICQ  üzemeltetői mobilszolgáltatókkal kötöttek megállapodást, mely révén mobil eszközökről is lehet majd azonnali üzeneteket küldeni és fogadni.

Az America Online (AOL) divíziójaként működő ICQ megállapodást kötött egy sor mobilszolgáltatóval a világ különböző országaiból - jelentette be a társaság a jelenleg is zajló Cannes-i 3GSM  Világkonferencián. A megállapodások révén a világszerte nagy népszerűségnek örvendő üzenetküldő hálózatot mobil eszközökről is elérhetik majd az adott operátorok ügyfelei. Az ICQ-felhasználóknak lehetősége nyílik majd arra, hogy SMS-en vagy WAP-on, illetve az i-mode technológiát támogató mobiltelefonon keresztül üzenjenek ismerőseiknek, de a használathoz szükséges kliensprogram a számos készülék által támogatott  Java (J2ME) formátumban, és a kommunikátorokon elterjedt Symbian operációs rendszer alá is elérhető lesz.

Az azonnali üzenőprogramok segítségével az internetre csatlakozó csevegőpartnerek valós időben folytathatnak írott párbeszédet. A fenti megállapodásokkal az ICQ-t és az AOL Instant Messengert üzemeltető AOL megkísérli kibővíteni az internetes üzenőprogramok terén szerzett előnyét a mobil eszközökre is. Nemrégiben a konkurens Yahoo is hasonló megállapodásokat kötött mobilszolgáltatókkal, melyek révén az üzenőprogramok használói mobiltelefonokra is továbbíthatják üzeneteiket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK