iWiW-es bővítés a Vistához

Vágólapra másolva!
Letölthetővé vált az iWiW közösségi oldal főbb funkcióinak gyors elérését teszi lehetővé az az ingyenes minialkalmazás, amelyet a Windows Vista oldalsávjára (Sidebar) lehet telepíteni.
Vágólapra másolva!

Mint azt korábbi bemutató cikkünkben részletesen kifejtettük, a Windows Vista egyik újdonságra az angolul Sidebar, magyarul oldalsáv névre hallgató funkció. Ez tulajdonképpen nem más, mint a képernyő valamelyik szélére elhelyezhető virtuális szoftverpolc, amelyben hasznos, ingyenesen letölthető minialkalmazásokat (gadgeteket) lehet elhelyezni.

Ezek között a programok között például RSS-hírolvasót, időjárás-jelentést, órát, számológépet vagy naptárat találni, a napokban viszont az iWiW-et használó vistások is egy praktikus minialkalmazással bővíthetik Asztalukat, amely bizonyosan az egyik legelső hazai miniprogram az új Windowshoz.

A néhány klikkeléssel az oldalsávra telepíthető miniprogram a közösségi oldal használatát teszi kényelmesebbé. Használata esetén nem kell például belépni, vagy a leveleket megnézni ahhoz, hogy a felhasználó lássa, érkezett-e új üzenete. A gadgeten emellett egy kattintással elérhető a függő kapcsolatok listája, az üzenőfalon megjelenő friss bejegyzések, a kedvenc topikok, illetve a születés- vagy névnapjukat ünneplő ismerősök listáját is egyszerűen elő lehet hívni belőle.

Az iWiW-minialkalmazás hamarosan az Apple-gépeken használatos Mac OS X-rendszerre is elkészül majd - ott widget néven érhető el a Vistáéhoz hasonló funkció.