A youtuberek kedvében járna a Panasonic

panasonic lumix g100 vlogger youtuber videokamera videózás
Panasonic Lumix G100
Vágólapra másolva!
Profi minőségű képet és hangot ígér az új videokamerája.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb üzlet a vastagabb pénztárcájú youtuberek videokamerákkal való kiszolgálása, a május végén bemutatott Sony ZV-1 után most lehullt a lepel a rivális Panasonic Lumix G100-ról is. A termék tükör nélküli, cserélhető lencsés kialakítást kapott, 4K felbontásban harminc, míg Full HD felbontásban akár hatvan képkockás sebességgel képes videókat készíteni.

Panasonic Lumix G100 Forrás: Panasonic

A YouTube mellett más platformokra is videókat készítőknek érdekes lehet, hogy a klasszikus 16:9 mellett többek közt 4:5 és 5:4 képarányú videók készítésére is könnyen át lehet váltani benne, például az Instagram is atipikus képarányt használ. A 20 MP-es szenzorral szerelt videokamera egyik igen fontos tulajdonságát az öttengelyű, hibrid képstabilizáció jelenti, a Panasonic szerint ezzel akár autóban zötykölődve vagy biciklizés közben is teljesen sima marad a felvett mozgókép.

Panasonic Lumix G100 Forrás: Panasonic

A felhasználók a kamerával szemben ülve is láthatják az éppen felvett képet a három hüvelykes kijelzőn, a három mikrofont használó Nokia OZO mikrofonrendszernek köszönhetően pedig konzisztensen jó hangminőségre számíthatnak, hiába kerülgetik a kamerát felvétel közben. Természetesen van mód külső mikrofon használatára, a microHDMI kimenetnek köszönhetően pedig a kamera anyaga valós időben továbbítható külső rögzítőeszközökre.

Panasonic Lumix G100 Forrás: Panasonic

Potenciálisan hasznos, hogy a Bluetooth és a WiFi támogatásának köszönhetően rögtön mobilról is gyorsan megoszthatóak az elkészült videók. Viszont óriási kár, hogy Lumix G100 akkuja nem tölthető a kamera használata közben, pedig a hosszas timelapse felvételek készítésekor igen hasznos lehet a hálózati töltőről való betáplálás lehetősége.

A 422 grammos Panasonic Lumix G100 gyárilag egy LUMIX G VARIO 12-32mm F3.5-5.6 ASPH nagylátószögű lencsével érkezik, de persze vásárolható rá másik is. További opcionális gyári kiegészítő az egyben tripodként és szelfi stickként is funkcionáló DMW-SHGR1.

A videokamera Magyarországon augusztusban kerül majd piacra, az ára csomagtól függően bruttó 260-330 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!