Exportálhatóak a jelszavak a Firefoxból

mozilla firefox
CSV-ben exportálhatóak a mentett belépési adatok a Firefoxból
Vágólapra másolva!
Elfelejtett szólni az új főverzió hasznos újításáról a Mozilla.
Vágólapra másolva!

A héten megjelent a Mozilla Firefox 79, ám mint a frissítésről szóló hírünkben említettük, igencsak sovány lett az átlagos felhasználók számára potenciálisan érdekes újítások terén. Most kiderült, hogy a Mozilla kifelejtette a talán legnagyobb újítását változtatási jegyzékből: a Lockwise jelszókezelőjébe mentett belépési adatok exportálhatóak CSV-fájlban, így könnyen kézi biztonsági mentés készíthető a kritikus információkról.

CSV-ben exportálhatóak a mentett belépési adatok a Firefoxból Forrás: Origo

Sanda gyanúnk szerint az állhat a csend hátterében, hogy a Firefox még nem ad lehetőséget a belépési adatok importálására. Így ha valaki kimenti belőle a belépési információkat, majd újratelepíti a számítógépét, vagy átáll egy másik eszközre, akkor nincs lehetősége a kapott CSV-fájl használatával visszaállítani az információkat a böngésző másik példányában.

Szerencsére van egy kényelmes megoldás erre a problémára: csak be kell kapcsolni a Firefox Sync adatszinkronizáló szolgáltatást, így automatikusan biztonsági mentés készül a böngészőbe mentett adatokról, plusz azok könnyedén visszaállíthatóak a Firefox új példányaiba.

A Firefox jelszóexportáló funkciója a Főmenü → Bejelentkezések és jelszavak → jobb felső sarokban lévő hárompontos menü → Bejelentkezések exportálása menüben érhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!