Visszahívták egyes Philips Hue lámpák tápjait

philips hue impress kültéri lámpa
Philips Hue Impress
Vágólapra másolva!
Áramütést okozhatnak a kültéri használatra szánt modellek.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen kötelességnek eleget téve termékvisszahívást hirdetett a Philips Hue márkajelzésű lámpákat és fényforrásokat készítő Signify. A tájékoztatás szerint egyes kültéri lámpacsaládjaihoz biztosított tápegységek megsérülhetnek és beázhatnak, így áramütés érheti a hozzájuk érőket.

Philips Hue Impress Forrás: Philips

A Signify szerint rendkívül valószínűtlen a hibaállapot tényleges előállta, ám inkább visszahívja a problémás termékeket, ingyen biztosít helyettük másikakat. A tájékoztatás alapján feltehetően csak kellemetlen meglepetést okozó egyenáramos ütés érheti az ügyfeleket, hiszen a tápegység váltakozó áramot fogadó részének beázása jó eséllyel rövidzárlatot okozna, ami működésbe hozná a lakáselosztó doboz megfelelő megszakítóját. Nem részletezte a Signify, hogy pontosan mi és hogyan mehet félre a hibás tápegységekben.

Bizonyos körülmények között áramütést okozhatnak a visszahívásban érintett termékek tápegységei Forrás: Philips

A visszahívás a kültéri Lily és Lily XL spotfényekhez, továbbá a szintén kültéri Calla, Calla Large, Economic és Impress lámpákhoz adott tápegységeket érinti. A tápegységeiken a „Made in China" szövegtől jobbra, vagy a felirat alatt lévő időkódot kell megkeresni: ez négy számjegyből áll, az első kettő a gyártás évére, a második kettő pedig a gyártás hetére utal.

Amennyiben 1941 vagy kisebb érték olvasható a tápegységen, akkor fotós bizonyíték ellenében, ezen űrlap kitöltésével kérvényezhető a cseretermék(ek) házhoz szállítása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!