Elérhető a Windows 11 kompatibilitási ellenőrzője

windows 11 pc health check
Végre elárulja a PC Health Check, hogy egész pontosan miért nem tartja kompatibilisnek a számítógépet a Windows 11-gyel
Vágólapra másolva!
Használható formában tért vissza a hivatalos alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel a Windows 10-es PC-ket használók jókora tábora számára továbbra is rejtély, hogy a számítógépeik hivatalosan kompatibilisnek minősülnek-e az október 5-én elérhetővé váló Windows 11-gyel. A Microsoft rögtön a rendszer bejelentésekor kiadott ennek ellenőrzésére egy programot, ám az használhatatlannak minősült, nem volt képes elégséges tájékoztatást adni a kérdés tisztázására.

Végre elárulja a PC Health Check, hogy egész pontosan miért nem tartja kompatibilisnek a számítógépet a Windows 11-gyel Forrás: Origo

Most a Microsoft végre eljutott odáig, hogy elérhetővé tett egy használható verziót a segédprogramból, a Windows 11 webhelyének az alsó harmadából tölthető le az új PC Health Check. A telepítése és elindítása után a Bemutatjuk a Windows 11-et részben látható ellenőrzés gombra kell rákattintani, ha pedig nem kompatibilis a számítógép, akkor az eszköz tételesen kiírja, hogy mi jelenti a problémát.

Lesznek olyan esetek, mikor az eszköz szerint a számítógép nem felel meg a követelményeknek, azonban az alaplap beállítófelületén egy-két beállítás módosításával kompatibilissé tehető a konfiguráció. Ezt úgy lehet felismerni, hogy az ellenőrzőprogram csak a biztonságos rendszerindítást (Secure Boot) és/vagy a TPM 2.0-t hiányolja. Ha ilyen helyzet áll elő, akkor a laptop kézikönyvéből vagy az asztali PC alaplapjának kézikönyvéből ki kell bogarászni a funkciók aktiválásának módját, a bekapcsolásukat követően a program már kompatibilisnek jelzi majd a Windows 11-gyel a PC-t.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!