Hamarosan több márkát is kiszolgálhat az Android Auto digitális slusszkulcsa

Android Auto
Vágólapra másolva!
Átdolgozott dizájnt, integrált WhatsApp-hívásokat és digitális slusszkulcs-támogatást hozott a megújult Android Auto.
Vágólapra másolva!

Nagyjából egy éve szivárgott ki, hogy milyen lesz az új Android Auto, majd a 2022. májusi Google I/O alatt be is mutatták azt. 2 hónap nyilvános bétát követően most, a napokban végre elkészült az új Android Auto. Sajnos bizonyos funkciók csak konkrét mobilokon érhetőek el benne.

Android Auto Forrás: google

Az új Android Auto mindenesetre megújult dizájnt hozott magával, és mindig a vezető oldalán jeleníti meg a Google Térképet, már nem lehet cserélgetni. A Material You dizájn érkezése mellett a Google Asszisztens javaslatai is fejlődtek, zenelejátszáskor pedig a sáv egy pontját megérintve is lehet már végre ugrani az adott részre.

Az integrált WhatsApp-frissítések sajnos csak Samsung Galaxy és Google Pixel 7 szériás mobilokon működnek, de vélhetően idővel a többi támogatása is megoldódik. A digitális slusszkulcsok támogatása is megérkezett, fejlődött, bizonyos Samsung és Xiaomi mobilokra. A funkciót lényegében azonban csak egyes BMW modellek támogatják – a Google reméli, hogy hamarosan több autómárka is használja majd ezt a megoldást, de konkrét ígéretek nincsenek.