Megjöttek a Microsoft idei utolsó hibajavításai

laptop notebook számítógép gépelés internetezés böngészés home office typing browsing
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kevés sebezhetőséget szüntetett meg a vállalat, de az egyik legalább nulladik napi.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este befutottak a Microsoft havi rendszeres hibajavításai a támogatott termékeihez, többek közt a Windowsokhoz és az Office irodai csomagokhoz. Az év vége esetében megszokottnak megfelelően ezúttal is feltűnően kevés, csupán 34 darab sérülékenységet foltozott be a vállalat, ezek közül négy kapott kritikus besorolást.

Decemberben mindig szokatlanul kevés sérülékenységet javít a Microsoft Forrás: Peter Olexa / Pexels

Viszont az egyik fontos besorolású frissítés nulladik napi, azaz már közismertek a kihasználásához szükséges részletek. A hiba viszonylag keveseket érint, hiszen az AMD alaplapi chipsetekhez készült meghajtószoftverben található, egy nullával való osztás adatszivárgáshoz vezethet benne. A maga részéről az AMD alacsony kockázatúnak tartja, mert a kihasználásához fizikai hozzáférés szükséges a támadni kívánt számítógéphez.

A Microsoft 2023. decemberi hibajavító keddjén megjelent frissítéseket gyári beállítások mellett rövid időn belül magától telepítik a Windowsok, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan is elindítható az installációjuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!