Megint panaszkodik a drogos teaszeánszon félholtan talált VV Anett

VV Anett, Béres Anett
Vágólapra másolva!
Az egykori valóságshow szereplő már több, mint egy éve vett részt azon a szeánszon, ami majdnem az életébe került. Most elmondta, mit ondtak neki az orvosok. 
Vágólapra másolva!

Még mindig a drogos teaszeánszról szól az egész élete Béres Anettnek, derül ki legutóbb adott interjújából. "Eddig a gyógytornán kívül nem végezhettem más típusú mozgást, azt is mértékkel és óvatosan. Hosszú időn keresztül voltak a csavarok a gerincemben, ezért az izmok szinte elsorvadtak, csakúgy, mint a lábam esetében. Mire kivehették a rögzítést, az egyik vádlim fele akkora lett, mint a másik, de a rengeteg munka meghozta a gyümölcsét, ugyanis mára sikerült kiegyenlíteni, aki nem tudja, mi történt velem, nem is veszi észre. Most a gerincemre kell összpontosítani, hogy visszaerősödjön a hátizmom is" – mondta a Borsnak Anett, akit barátnője, Sáfrány Emese segít a gyógyulásban.

Mivel sokkal kímélőbb, mintha saját testsúllyal erősítenék, úgy döntöttünk, elkezdjük. Mellette természetesen tovább járok az előírt gyógytornára, humán regenerátorra, fizikoterápiára és még manuálterapeutához is. Nagyon sok energiát fektetek abba, hogy újra a régi legyek, de még mindig erről szól az egész életem. Külsőleg úgy tűnik, mintha már teljesen rendben lennék, de még mindig nem emelhetek, nem hajolhatok, korlátolt a mozgásom. Egyelőre, ha egy óránál többet állok, le kell ülnöm megpihenni, mert nem tudom tartani magam, ami erős hátfájdalommal jár. Néha azt hiszem, hogy ez sosem múlik el, de próbálok kitartani. Augusztus végén kerül sor egy újabb röntgenre, akkor derül ki, hogy visszamehetek-e dolgozni. Nagyon bízom ebben, alig várom, hogy újra dolgozhassak. Intenzív időszak lesz, mert a munkával párhuzamosan a kezelések még nem érnek véget, de nem bánom, valahogy ezt is megoldom" – tette hozzá Anett, aki a kezdeti rohamos változás ellenére

belátta, igaza van az orvosoknak, a felépülése eltart másfél évig is.

Sáfrány Emese pedig a pilates reformer gépes óráiról mesélt.

Joseph Pilates alkotta meg, a második világháborúban a kórházban fekvő betegek rehabilitációjában alkalmazta. A kórházi ágyakat átalakította úgy, hogy a fekvő rész rugókkal csatlakozzon az ágykerethez, így fekvő állapotban is lehetett tornáztatni az izmokat, a sérült ízületeket kíméletes módon, a test függőleges terhelése nélkül. Ezt fejlesztette tovább a későbbiekben. Mivel Anett gerince törött, és az elmúlt egy évben nem mozgathatta, elgyengültek az izmai, ezért érez gyakran fájdalmat. Ebben segítek neki ezeken a foglalkozáson, miközben az egész testét átmozgatjuk. Heti rendszerességgel érdemes ezeken a foglalkozásokon részt venni a jó eredmény elérése érdekében. Anettel még nemrég kezdtük, alkalmanként 60 percet vesz igénybe. Bízom benne, hogy hamarosan jelentős javulást tudunk elérni" – jelentette ki Emese.