Újra megfertőződött koronavírussal egy korábban meggyógyult férfi

koronavírus, Kína, vírus, járvány, védőfelszerelés, maszk, tömeg, város
Védőmaszkot viselő járókelők Hongkong belvárosában 2020. július 27-én. A koronavírus-járvány újabb hulláma, az új esetek számának gyors emelkedése miatt Hongkongban kötelezővé tették a maszk viselését a közterületeken. Július 29-étől a hatóságok betiltották a két fősnél nagyobb létszámú nyilvános találkozókat, az éttermek pedig csak elvitelre szolgálhatnak ki. A korlátozó intézkedések akkor hét napra szóltak.
Vágólapra másolva!
Újra megfertőzött a koronavírus egy hongkongi férfit négy és fél hónappal azután, hogy felépült a Covid-19-ből. A koronavírus-újrafertőződés első dokumentált esetét hétfőn mutatták be a Hongkongi Egyetem kutatói.
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozták a hongkongi szakemberek.

A 33 éves férfit áprilisban bocsátották el a kórházból az új koronavírus okozta betegségből gyógyultan,

ám koronavírus-tesztje pozitív lett augusztus 15-én, amikor visszatért Hongkongba Nagy-Britannia érintésével Spanyolországból.

A Clinical Infectious Diseases című tudományos folyóiratban bemutatott tanulmány szerint a férfi korábban egészségesnek tűnt.

A kutatók kimutatták, hogy a koronavírus egy másik törzse fertőzte meg és tünetmentes volt a második fertőzés idején.

Védőmaszkot viselő járókelők Hongkong belvárosában 2020. július 27-én. A koronavírus-járvány újabb hulláma, az új esetek számának gyors emelkedése miatt Hongkongban kötelezővé tették a maszk viselését a közterületeken. Forrás: MTI/EPA/Jerome Favre

- mondta To Kaj-vang, a tanulmány egyik vezető szerzője.

Kínából korábban jelentettek olyan eseteket, hogy kórházakból gyógyultan távozók ismét megfertőződtek koronavírussal. Ám az orvosok szerint nem volt nyilvánvaló, hogy a teljes felépülés után kapták el ismét a fertőzést - ahogyan a hongkongi beteg esetében történt -, vagy az első fertőződésből a vírus még mindig a szervezetükben volt.