Egy hónappal a tokiói nyári olimpiai játékok előtt egy újabb oka van a városnak az ünneplésre - ikreket szült a tokiói Ueno Állatkert óriáspandája, a 16 éves Sin Sinnek ők az első kölykei négy év után.

A bocsok szerda reggel születtek, másfél óra különbséggel. nemük még ismeretlen, mind az anya, mind a kicsik jól vannak - közölte honlapján a legrégebbi tokiói állatkert.

Mivel ritka az, hogy egy óriáspanda egyszerre két bocsát is képes legyen ellátni, az egyik kölyköt inkubátorba helyezték, és a gondozók gondoskodnak róla. Az ő súlya 124 gramm, az anyával maradt kicsinyé nem ismert. A Nikkei Asia beszámolója szerint a külykök nagyjából felnőtt kéz nagyságuak.

Sin Sin a kínai Volongban lévő óriáspanda-kutatóközpontban született 2005-ben, és tíz éve érkezett Japánba egy hímmel, Ri Rivel.

2012-ben született meg első bocsuk, ám ő néhány nap múlva tüdőgyulladásban elpusztult. 2017-ben a pandapárnak nőstény bocsa született, Hsziang Hsziang. Így a panda család jelenleg öt fős.

A látogatók egyelőre sem Sin Sint, sem bocsát nem láthatják. Amikor június 4-én, a koronavírus-járvány korlátozásainak részleges feloldása után megnyitották az intézményt, Sin Sint elkülönítették a gondozók, észlelve várandósságát.