Saját tervezésű autót épít a Toro Rosso

Vágólapra másolva!
A Toro Rosso versenyistálló társtulajdonosa, Gerhard Berger cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint csapata és a Red Bull Racing szinte hajszálra pontosan ugyanazzal az autóval vágna neki a 2007-es idénynek.
Vágólapra másolva!


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, felmerült az ötlet, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyezné a csapatok évad közbeni üzletelését az autók egyes elemeivel.

Azzal mindenki egyetért, hogy egyes istállók régebbi típusú autóival mások is versenyezhessenek, de egyesek szerint nagy hiba lenne engedélyezni, hogy az éppen aktuális karosszériát a gárdák eladhassák riválisaiknak.

Bár keveset hallani róla, egyre nagyobb a feszültség a háttérben, ugyanis megbízható források szerint a Red Bull továbbra is azt tervezi, hogy két csapatát ugyanazzal az Adrian Newey által tervezett karosszériával látja el a jövőben, csak míg a Red Bull Racing Renault, addig a Toro Rosso Ferrari erőforrásokat használ majd, melyet mindenképpen meg szeretnének akadályozni az ellenfelek.

Berger azonban tiszta vizet öntött a pohárba, és megerősítette, a Toro Rosso a jövő évben egy saját építésű autóval fog rajthoz állni a Forma-1-ben, és a 2007-es modell még csak hasonlóságot sem fog mutatni az idei RB2-essel, melyben ugyanaz a V8-as Ferrari motor dobogott, mint amivel Red Bull fiókcsapata a jövő évben versenyezni fog.

"Nem igaz, hogy a Red Bullal közösen fejlesztjük az új autót" - jelentette ki Berger az Autosprint magazinnak adott nyilatkozatában. "Saját építésű autóval állunk majd rajthoz a jövő évben, melyet az eddig megszerzett tapasztalataink alapján terveztünk meg. Nem a Red Bull idei autója lesz az alapja, a saját versenygépünk továbbfejlesztése lesz a jövő évi modell. Mivel a motorkérdés csak igen későn tisztázódott, január vége előtt biztosan nem gördülhet pályára az új gépezet."