Vágólapra másolva!
Matyóföld központjában, Mezőkövesden új épületbe költözött a térség munkaügyi kirendeltsége, amelyet Tarcsi Gyula, a munkaügyi tárca szakállamtitkára adott át. A térségben csaknem két és félezer munkanélkülit tartanak nyilván, közülük több mint háromszáz a pályakezdő.
Vágólapra másolva!

A regisztrált álláskeresőknek negyede részesül pénzbeli ellátásban, további harmaduk valamilyen mértékű ellátásáról az önkormányzatok gondoskodnak rendszeres szociális segély formájában, jelentős részük azonban semmilyen ellátásban sem részesül - tudta meg az MTI az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központban.

A mozgássérültek is megközelíthetik

A mezőkövesdi kirendeltség fontos feladata, hogy szolgáltatások, képzések, foglalkoztatási támogatások segítségével előmozdítsa az álláskeresők foglalkoztathatóságát, végső célként munkába helyezését. A kirendeltség korábban egy bérelt épületben működött, szűkösen, ezért volt indokolt, hogy új, tágasabb, a mozgássérülteknek is megközelíthető épületbe költözhessen - mondta Tóth Edit, a regionális igazgatóság munkatársa.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Fejlesztési programja keretében megvalósuló beruházás értéke meghaladta a bruttó 63 millió forintot. A mezőkövesdi kirendeltség területéhez 23 település lakosai, munkáltatói tartoznak.