Délen még strandolhatunk - Európa hétvégi időjárása

Vágólapra másolva!
Európa nagy részén kedvező időjárás fogad a hét végén. Kivételt képez Kelet-Európa és a kontinens északi része, ahol már beköszöntött az igazi ősz. Városnézéshez, alpesi hegymászáshoz, a mediterrán térségben strandoláshoz is találunk megfelelő tájakat.
Vágólapra másolva!

A kontinens északi tájain megjött az igazi ősz, már csak ritkán foghatunk ki jó időt. Most szombaton lesznek a térségben naposabb periódusok, vasárnap újabb esőzés kezdődik. A hőmérséklet csak Skandinávia déli részein éri el a 15 fokot.

Nyugat-Európa nagyvárosaiban kellemes hétvégére készülhetünk. Párizsban késő nyári idő várható, de még Londonban is 20 fok feletti hőmérsékletek lesznek. Városnézéshez kiválóak a feltételek.

A kontinens középső vidékét szombaton egy hidegfront érinti, ettől függetlenül a hétvége legnagyobb részében kellemes az idő. Vasárnap felhő sem lesz az égen.

Kelet-Európában egy markáns hidegfront rontja el az időt a következő napokban.

A hegymászóknak fontos információ lehet, hogy az Alpok keleti részén és az Északi-Kárpátokban szombat délután erős széllökésektől kísért, gyorsan kitörő rövid záporok fordulhatnak elő a hidegfront érintése következtében. Vasárnap viszont igazán kedvező körülmények fogadják a túrázókat.

A mediterrán térségben nyári időt hoz a hétvége sok napsütéssel. A tengervíz hőmérséklete 21-24 fok között alakul, strandoláshoz kedvezőek a feltételek.